Redo för Sommaren

Idag tog jag och skrutt en promenad ner på stan. Underbart väder var de idag! Köpte solskyddskräm och lite andra bra och ha saker på apoteket.
Sen så blev de tre solhattar, en sommarklänning, nya sommarskor och en boll. Eftersom vi hade lite kvar på ett presentkort så betalade jag knappt 70 kr för allt :)
Så nu är skrutten redo för sommar och sol.
 

 

 

 

Den här fina hatten kostade bara 9 kr. bra pris:)


Nu kommer strax nellys farmor och farfar på besök. kul!

Pappsen är i östersund där hans häst Snowman juvel ska starta ikväll. Tidigare idag startade speedy brodda, som han är delägare i, på bergsåker och blev tvåa. grattis:) och grattis till mig som spelat plats på den.


Babysång, skåprensning och matlagning.

Igår hade vi babysång som vanligt. Superkul tycker vi båda:) Fick ju träffa acca och filip också:)

När vi kommit hem så blev de lite skåprensning. Skafferiet är lite litet så de blir ganska snabbt fullt där. Nu var de staplat på hög nästan ända upp. Hittade rätt mycket att slänga.
upptäckte också att vi har en tioårsförbrukning av chokladpudding...
 

Hittade mycket kul som jag inte visste vi hade.
 

Sen blev de matlagning. köttfärsås och spagetti till både oss och skrutten och några burkar aprikospuré.
 

Sen blev de blåbärspaj med vit choklad. mums!

Vägen till sin flickväns hjärta...

..Shoppingpengar!

Nelly och Noel

De namnen låter väldigt fint ihop. Om vi skulle få en pojke också hade de varit ett passande namn. Men nu är de ju redan upptaget.
Jag och Nelly tog med oss fika och hälsade på Veronica och Noel. De var himla trevligt. Noel har blivit en stor kille! jätteglad och charmig var han idag:) Han och Nelly hasade runt och grejade med Noels alla leksaker medans vi fikade.
Sen blev de en promenad tillsammans och tillbaka hem för att göra middag.

Utedag i solen!

I morse visste vi inte alls vad vi skulle ta oss för så vi började med en långpromenad. Kom på att jag skulle kolla vad frida och arvid hade för sig. Dom sa att vi fick komma på besök :) Så vi gick hem och packade oss in i bilen.

Väl hemm hos Frida och Arvid så blev de sen en promenad med Helen och Elton.
 

Sen köpte mammorna sallad till lunch och sen fick barnen gunga. Nelly och Arvid tyckte de var hur kul som helst att gunga!
 

 

Sen fick Arvid lite banan och vi fick massa fika. Frida hade köpt goda muffins och lakritskakor.
 

Nelly fick prova Arvids gåstol.
 

Våra fotomodeller ville bara peta varandra i ansiktet så vi fick avleda med en nalle.
 

 

Titta vad söt vi är.
 

 

Nelly och Arvid visar vad vig dom är.

Tack för en supertrevlig dag!

Vårmässan

Igår kom moster och morbror och hämtade upp mig och skrutten för en tur till vårmässan. Eftersom Göran lånat ut sin bil till sonen så hade han fått låna jobbarbilen, en taxibuss :) Suveränt då man inte ens behövde vika ihop vagnen.

Från vänster: Göran, moster Kristina och Kusin Robert
 

Jag och skrutten hittade direkt nåt som vi gillade. En väldigt stor badbalja. Tro om man få plats med den på balkongen?
 

Nelly hittade också en liten stuga som hon ville flytta in i:)
 

Till lunch blev de en kräftrulle till mig och äpple kanelpuré till skruttan. De andra köpte en väldigt löjlig hamburgare som såg ut som helge.
 

Efter mässan åkte vi hem till kusin Robert där även siri och hasse var (görans föräldrar). Där fick vi goda vofflor och massa fika:)
 

De var första gången jag var och kikade hur Robert bodde. Väldigt fin lägenhet var de.

Underbara väder!

Idag blev de en Birstasväng med familjen. Först lite kebab inne på birstacity och sen shopping. Blev rätt mycket kläder till både Andreas och skrutten och sen lite grejer på ikea:)
Har också lyckas gjort lite puré till skrutt idag. grytbitar med ris, morötter och broccoli. hoppas hon kommer tycka om de.
Nu blir de sängen och sova sova sova. jag älskar att sova:)
Hörs i morgon. förhoppningsvis med lite bilder då;)

Finn Fem Sedlar

                                                                                                                                       

Babycafé och föräldraträff

Idag var en fullspäckad dag. Men väldigt trevligt har vi haft. Först så bar de av till bosvedjans kyrka där de skulle vara babycafé. De blev lite sång, lunch, fika och chokladprovning:) Sen väldigt trevligt sällskap av Frida och Arvid, Anna-Carin och Filip och Helen och Elton.
Träffade även på en som jobbat inom kyrkan i sollefteå som jag kände igen. Hon var där de få gånger jag var med på G.U.D som de kallades. Man träffades på församlingsgården och spelade spel och umgicks på fredagkvällarna. Visade sig att hon numera bor alldeles intill oss här i sundsvall.

Sedan blev de snabbt ut till bussen och iväg till skönsmons bvc där de skulle vara information om bilsäkerhet. Mycket bra och nyttig information som man egentligen skulle behövt innan man köpte bilstol.
Hon som pratade tyckte jag nämnde lite väl många gånger att gör man fel si eller så, så dör barnet vid krock... Och barn har dött därför att.... si och såhär många barn har dött därför att..     Jag är medveten om att de är många som dör i trafiken men har ingen lust att ens tänka tanken på att Nelly skulle kunna råka ut för nåt.

Nu är vi båda bänkad framför datorerna som vanligt. Mätt och belåten efter middagen som idag bestod av pasta och hemlagad pastasås :)

Grattis på 20-årsdagen Linda!

Grattis Linda på födelsadagen! Hoppas du har haft en bra dag. Vi skickar massa stora kramar till dig.

Idag har vi haft en rensardag hemma. Har burit ner mycket saker till förrådet och slängt en del också:)
Sen så har vi såklart varit ute och njutit av de underbara vädret.

Till middag idag blev de lax och avokadosallad:)
 

Skrutten väntar spänt på mat hon också. Potatis och morot fick hon.

Babysång

Idag har vi sjungit som bara den. var ju tre veckor sen sist så vi hade ju längtat hur mycket som helst. Nelly var nöjd mest hela tiden som vanligt.
Anna-carin, Filip, Frida och Arvid var också där med glatt humör.
Efteråt tog jag en liten promenad med Anna-carin som skulle in på citygross. Testade mina nya högklackade skor idag och hade otroligt nog inte ont i fötterna när jag kom hem:)

gårdagen

Igår så var de ju först babysim i vanlig ordning. Nelly var jätteduktig! Tror de var varmare än vanligt i vattnet också. skönt! Sen fick vi ju träffa Jennie, Sara och charmiga Milo. Milo visade att han kan gå när han håller handen med mamma.

Sen blev de hem och göra lite lunch. En del utbrott blev de från min sida (nämner inga orsaker för då skulle ni undra om jag var knäpp:) ). En tillfällig svacka;-)
Min älskling tyckte vi skulle muntra upp mig lite så vi åkte till birsta och shoppade lite till skrutten och mat till oss själva.

Eftersom jag punkterat våran sladdriga uppblåsbara skötbädd från Ikea så var de verkligen på tiden att vi skaffade en riktig. som dessutom är fin! varför gjorde vi inte de från första början kan man ju fråga sig.
 Skrutten tyckte den var superfin i allafall. Hon låg och beundrade de rosa kossorna medans vi bytte blöja.
 

Skrutten fick även en gåstol som mamma snabbt plockade ihop när vi ätit middag klart. Skrutten tyckte den var så spännande med alla knappar och spakar som lät. Hon puttade sig lite bakåt men verkade inte riktigt förstå att hon kunde ta sig nånstans i den där saken.
 

Ett välfyllt kylskåp blev de för 1400 den här gången. Har priserna gått upp väldigt mycket undrar vi? Tycker vi handlar ungerfär samma mängd som förut men för dubbla priset. hmm.
 

Skrutten är verkligen på g att vilja krypa. Hon kör fortfarande den ålande stilen men de är nog inte långt kvar nu.
 

Nu har Nellys docka Julia äntligen fått sin Wayne (varför döpte dom inte dockan till Romeo?) Tack snälla farmor Ingrid. Nelly Älskar sin nya pojkdocka.

ont ont ont

Trodde man skulle må bättre bara man fick sova en natt. Har inte sovit nå vidare alls. feber och toksvettas har man gjort och sen magont på de.
Febern har gått över nu men magontet består. Har inte ätit nåt kontigt och varken för mycket eller för lite av nånting. förstår inte vad som är fel.
Sen så har andreas fått ont i halsen också. hoppas inte han tänker bli förskyld.

Ska prova att ta en promenad och se om de blir bättre. kanske friskluft som saknas.. trött på att bara ligga inne.

Lillebror på besök

I onsdags så fick Nelly sin premiärtur i sittvagnen när vi skulle ner på stan för att möta lillebror som kom med sollefteåbussen.
 

Vi satte oss på birstapendeln och drog ut till birsta direkt. Vi kikade runt på lite affärer och åt lite lunch först. Sen kom Andreas och sällskapade en stund. Vi gick in en sväng på drakborgen och fikade och lekte lite.
Var rätt mycket folk där pga påsklovet.
 

Niklas och Nelly åker kana.
 

Jag ville så gärna ha en bild av Nelly i loket men hon kunde ju inte sitta själv..
 

Nelly rider på draken.

 
På torsdagen blev de en tur till matforsbadet. Jättemysigt och lite folk. Sen på fredagen gick vi ner på stan en sväng för att fördriva tiden innan nellys mormor och morfar skulle komma för att hämta Niklas. Blev en skinnjacka och halsduk köpt till mig:)
Sen fick vi ett sms av Frida och Arvid som ville ha fikasällskap. jättekul! Arvid var superglad och jättecharmig. tror han växt flera dm sen sist.
 

Sen gick vi hem och ställde ordning lite fika när mormor och morfar kom.
Nelly trivs bra i morfars knä.
 

mormor ville ta med sig skrutten hem:)


Idag var de en desto sämre dag. Vaknade och mådde pyton. Har bara legat i sängen hela dan.
Min älskling var snäll och gjorde en god räksallad nyss så nu mår man lite bättre.
Typiskt att man ska bli dålig när de är skinande sol och lördag...  jaja..

Stora skrutten

Nu är vår lilla skrutt ingen bebis längre. Igår sänkte vi ner spjälsängen och idag så bytte jag ut liggdelen på vagnen mot sittdelen. Nelly verkade gilla den nya vagnen i allafall :)
Idag har vi bara myst i de fina vädret och tagit två långa promenader. Andreas har övertalat mig att vi ska äta blodpudding till middag idag... blir ju intressant.

I morgon kommer Lillebror Niklas och ska umgås med nåt. får se vad vi hittar på då:)


Glömde ju..

I fredags blev vår tjej sju månader!! jösses vad tiden går fort. Hon har börjat åla sig fram och stå på alla fyra. är nog krypning på gång snart. kul!

Idag

Ännu mera födelsedagsfirande blev de idag hos farmor och farfar. Massa påskmat och fika idag igen:) Nelly fick fler påskpresenter. En klänning och påskkyckling av gammelfarmor gunvor. Sen fick hon hick och spade och en anka av Hjördis och Jalle. Tack tack!
Nelly fick leka med sina söta tremänningar.
 
Nelly och lilla Hilda förstod nog varandra bäst och surrade för fullt hela kvällen.

Söndag kväll..

På söndag kväll så var de firande av Ingrid med hennes släktingar. Jättegod glass och tårta fick vi.
Sen så fick vi jättefina dukar som dom köpt i prag. Tack så mycket!
 
Sen fick Nelly påskpresent av Anna och Maine. En jättesöt Julia. Farmor Ingrid hade lyckats köpa en likadan så hon skulle gå och byta till en pojkdocka istället. Tack tack:)

Söndag..

På söndag blev de påskmat hos mormor som även den var supergod.
De blev lite mys i de fina vädret.
 
Pulkåkning...
 
Kolla på gammla leksaker..
 
Sen packning innan hemfärd.
Nelly fick med sig ett jättestort påskägg hem som hon fått av morbror Jonas.
 
I ägget fanns ett sött gosedjur, en klänning och en haklapp:)

Lördag..

På lördagen så blev de först fika hos gammelmormor och gammlmorfar.
 
mormor gör världens godaste tårta.
 
Sen så blev de påskmat som mamma lagat. Hur gott som helst!
Blev sen promenad med söta Ludde.
 

 
Nelly ville såklart vara påskkärrning och charmade alla.
 
Fina skor har man också.
 
Nelly och hennes morbröder slår sina kloka huvuden ihop.

Fredag..

På fredagen så stod de först grillning på schemat. De blev korv pizzasnurror och marschmallows :) Nelly sov sig genom hela grillningen.
 
De blev en del mekande för pojkarna..
 
Sen så blev de tvättning och påklädning med finkläder innan vi skulle till Rebecka och hennes familj.
 
Nelly och jag var jätteglada över att äntligen få träffa Rebecka. Rebeckas mamma hade lagat jättegod mat som hon bjöd på.
 
Nelly fick en jättefin påskhare som Rebecka virkat.
 
Vi spelade lite biljard och kort och såklart ville Nelly också vara med.

Påskfirande i sollefteå

I onsdags så åkte jag och skrutten till sollefteå.
På torsdagen så tog vi en tur med Jonas och Niklas och hälsade på vår farmor och farfar. De var kul att få träffa dom. de var alldeles för länge sen vi var där nu. gott fika bjöds de på som vanligt.


Grattis Farmor Ingrid på 60-årsdagen!

Vi önskar dig en fin födelsedag och skickar massa grattiskramar. Hoppas ni har de bra i Prag. Vi saknar er här hemma.

Nelly saknar farmor

Glad Påsk!

Nu drar snart jag och min lilla påskkärring till blåkulla(sollefteå). Jag har nu sytt ett huckle(stavning??) och en matchande kjol till. Är hon inte världens sötaste påskkärrning?
 

 



Idag har vi varit på babysim och sen träffat Anna-Carin och Filip på stan. Jättemysigt och kul bådeoch.

Birsta!

Idag kände mig så himla rastlös innan klockan ens blivit 11. Hade hemskaste mardrömmen i mitt liv hittils inatt, så jag klev upp tidigt.
Så efter mycket velande så bestämda jag mig för att ta mig en sväng i birsta. Andreas låg och sov och mumlade ett ja när jag frågade om jag kunde åka iväg en sväng. Man ska alltid fråga andreas om saker när han ligger och sover om man vill vara säker på att få ett ja;)
Hittade ett par fina jeans till mig själv på rea och en kortärmad tröja. Och eftersom jag hade presentkort där så blev jag inte en krona fattigare på de:)
Väl hemma så blev de snitzel till middag och sen bara mys med skrutten och andreas framför tv:n.

I morgon blir de matforsbadet och babysim igen. ska bli jättekul. Hoppas jag inte blir sjuk den här gången bara.
Sen ska jag träffa Anna-Carin och filip på stan. känns som en evighet sen sist!

Chokladcornflakes...

Igår kom jag plötsligt att tänka på en granne som vi hade när jag bodde hemma hos mamma och pappa.
På påsken så brukade alltid en gullig tant som heter Berit att lägga godis i vår brevlåda när vi var små. Och nåt som jag minns speciellt mycket var ett godis som hon gjorde själv, cornflakes och choklad i muffinsformar.
Så igår gjorde jag mig ett försök att göra såna. Blev inte riktigt likadant men de blev väldigt gott i allafall.

Sen så provade jag en ny maträtt igår också. fick ett infall och kom på att jag skulle försöka göra laxburgare. Improviserade lite med morötter, ägg och mjöl och ner i matberedaren.  Gjorde romsås som dressing och lök och avokadosallad till. blev riktigt gott! rekomenderas att prova.
 

Sen så satt jag och lekte lite med min fina telefon som jag fick av min älskling i födelsedagspresent. Testade på fotodj. var riktigt kul att kunna ändra bilderna lite. Här är sötaste skrutten :)
 
En sovande sötnos.


På onsdag åker jag och skrutten med morbror Jonas hem till mamma och pappa för lite påskfirande. Ska bli kul att träffa familjen, mormor och morfar och kanske lite kompisar.

Trevlig resa!

Idag åker Nellys farmor och farfar iväg till Prag. Nellys farmor fyller nämligen 60 år den 7:e april så dom tänkte hålla sig borta då:) Jag hoppas ni får de jättetrevligt där!

Jag har blivit helt återställd nu förutom ett tappat kilo. men de ska jag nog kunna ordna nu när de snart är påsk och man ska äta massa god mat och godis.
Har redan plockat fram de lilla påskpynt jag har här hemma och går också och funderar på vad jag kan klä ut nelly med.
Hon kommer bli supersöt som påskkärrning.
 

 

Den här jättefina ljusstaken fick vi av Ingrid och Kjell förra året.
 

Sen så har jag sytt några hönor... :)

1:a April

så var de då första april igen. Tro hur många som ska försöka lura mig i år då.
De är ingen idé ni försöker! Jag kommer inte tro på nåt som nån säger idag. Jag avskyr verkligen första april.
Jag tycker inte om att bli lurad.

Börjar känna mig bättre nu. I morgon är jag nog frisk. Verkar som att Nelly och Andreas har klarat sig också.

RSS 2.0