Utekväll med tjejerna

Ikväll ska jag och mammorna jag brukar fika med ut och fira att vi känt varandra 1 år. Blir middag på obestämt ställe.
Skrutten ska vara med pappa hemma hos farmor och farfar och titta på fotboll:)

Sen i morgon åker jag och skrutten till sollefteå för att hälsa på mormor och morfar. Andreas ska åka till stockholm och Elitloppet.

Men nu blir de en genomgång av vad som finns i garderoben och klura ut vad man ska ha på sig ikväll!

Vandrande gräddbakelse..

Såg en härlig syn på bussen på väg hem från babysången. En tjej i en stor fluffig rosa klänning, vit kofta, vita skor, vita knästrumpor och en rosa rosett i håret. hon såg med andra ord ut som en vandrande gräddbakelse. Tycker fler borde klä sig som hon. Tycker de såg så trevligt ut i gämförelse med alla svartklädda dystra tonåringar.

Nåt som var mindre trevligt var när en stackars äldre man med käpp klev på bussen. Innan han ens hann fundera på vad han skulle sitta rivstarstade bussen så stackars mannen höll på att ramla. Busschauffören insåg sen sitt misstag och trodde han skulle göra de bättre genom att göra en tvärnit. SUCK. Jag undrar vad busschauffören egentligen tänkte med.

Nu är vi i allafall hemma och de är matlagning på gång. tänkte slå två flugor i en smäll och laga lite burkmat till skrutten samtidigt som jag gör middag. De blit potatis och palsternackspuré, rödspätta och frysta grönsaker i sås.

Vart tog våran bebis vägen?

Nu verkar de som att amningen är avslutad. i förrgår drack nelly 100ml välling och somnade utan amning. Igårkväll slukade hon 200ml och sen i morse ratade hon gröten och ville ha välling istället.
Från att inte ha druckit välling alls vill hon helt plötsligt ha de istället för både amning och gröt.
Känns rätt skönt ändå med tanke på att hon bet mig nästan varje gång jag ammade henne på slutet. Sen bli de ju enklare om hon ska vara själv med pappa:)

Idag är de sista babysången som står på schemat. Hoppas skrutten är på bra humör så vi kan ha riktigt kul idag.

Gnälly

Idag har jag haft en riktig gnälly. I förmiddags var vi till kommunhuset och hämtade leksaker som nelly glömt hos kicki. Sen vi kom hem därifrån har de varit konstant gnäll och jag har inte fått nånting vettigt gjort.

I morgon har vi sista babysången att se fram emot. hoppas skrutten är på bra humör då:) Nu blir de nattning av vårat söta monster:)

Birsta utan bebis

Idag så skulle jag träffa acca och filip i birsta för att umgås, shoppa lite och hämta nummerlapparna till vårruset.
Men innan jag åkte dit åkte jag till matfors och lämnade nelly hos kicki och göran.
Blev en riktig toppendag trots att jag inte hade min älskade skrutt med mig. Hittade en bolero som jag letat länge efter. Med god mat, glass, fint väder  och supertrevligt sällskap kan de ju inte bli annat än en trevlig dag.
Glömde ta bild på filip idag. synd! han var världens glafis och hade jättesöta kläder på sig.

Nelly hade de jättebra i matfors. Hon fick studera ljungan och meka med bilar:) Var lite jobbigt att vara utan skrutten. Trodde hela tiden jag glömt henne. Kändes som jag saknade en arm eller nåt. Tur jag fick gosa lite med filip:)

Anna-carin njuter av glass i solen. Supergod glass var de. saltlakris,polka och noisettsås.
 

Jag var tvungen att testa en byxdress. ser helt tokigt ut. kände mig jättestor i den  haha.
 

min glass:)
 

Nelly mekar bilar.
 

Nelly och göran funderar vad som är fel.

Bilder från kalaset:)

Roberts farmor i bakrunden. Sen är de Rasmus tjej Ida som matar Nelly.
 

Födelsedagsbarnet. Status: singel  :)
 

Nelly och göran sätter upp lampor.
 

Nelly och kicki sjunger och klappar händer.

Grattis Robert

Igår var vi och firade kusin Robert hela dagen. Var supertrevligt. Han hade flyttat till ny lägenhet också. visserligen väggivägg med den gamla:)
Vi fick supergod tacos som kicki lagade. och sen massa fika och en jättegod tårta som siri bakat.
En riktig toppendag. Nelly var på strålande humör och sov knappt nånting på hela dagen.

Idag ska Nelly få vara själv med kicki och göran medans jag går i birsta med anna-carin. Både jag och nelly behöver träna att vara lite ifrån varandra.
Känns väldigt konstigt att jag ska vara utan skrutten flera timmar. men de ska nog gå bra:)

Bilder från gårdagen kommer senare om jag orkar;-)

Fredag

Igår var jag och skrutten ner på stan en sväng och köpte mera salva till henne. Fyndade ett par fina solglasögon på åhlens också:)
När vi kom hem blev de lite lunch. Nelly fick prova pankaka för första gången. Hon blev väldigt brydd när hon fick äta ur tallriken själv. Hon tyckte de var supergott med pankaka :)
 

Sen fick vi tråkigt så då ringde vi farmor Ingrid och kollade vad hon hade för sig. Hon hade bakat jättegod rabarberpaj :-)
De enda tråkiga idag var att Nelly råkade tippa framåt och slå kinden i cementgolvet innan nån av oss hann reagera. Tur i oturen så gick de bra. de lät nog mer än vad de var för de blev ingen blåning eller nåt.
 

Sen när vi kom hem igen knåpade jag ihop en instruktionsbok på nelly. Ska ju lämna bort henne nån timme i morgon. Finns tex: bra och ha nummer, mattider, vad hon får och inte får äta mm i den.
Sen är de bara att upptadera den eftersom och låta den följa med i skötväskan:) Är säkert inte jättenödvändigt men då känner i allafall jag mig lite lugnare;-)
 

Sen blev de middag. Grillad kyckling, bulgur, sallad och avokado/jordnöts/chilisås. gott gott.


Idag ska vi åka och fira min kusin Robert som fyller 21 år. GRATTIS! Om ca en timma kommer färdtjänst och hämtar oss:)
Ha en trevlig dag allesammans!

Hattparaden

Idag var de först meningen att vi skulle på mammafika men de blev hattparaden med frida, arvid och hennes mamma istället.
Fick också träffa en gammal jobbarkompis till andreas och hans flickvän och lilla dotter. Mycket trevliga var dom:)
Som vanligt så var de väldigt hög ljudvolym på travet och de var riktigt mycket folk. men de trevliga sällskapet gjorde att de blev en riktigt bra dag.

Nu har vi precis ätit upp resterna av oxfilén från igår. Funderar på vad man ska hitta på. om man ska orka göra nå nyttigt eller bara lata sig resten av kvällen.

Mysdag

Igår blev de mycket utemys. Först hade jag och skrutten hela dagen för oss själva. Vi var till lekparken och satt och myste nere vid bäcken.
Sen på eftermiddagen var vi till svärföräldrarna på grillning. Oxfilén var nog de godaste jag ätit nån gång. helt underbart! Sen fick vi god efterätt och fika också. Nelly var på strålande humör vilket gjorde allt ännu bättre.

wiiiieee
 

kolla vad högt jag gungar!
 

Världens vackrast nelly
 

spännande med gräs och kottar.
 

Hinner man provsmaka kanske
 

Så här trött blir man sen. Somnade i farten.


Måste ju gratulera Veronica på födelsedagen idag! Hoppas du får en bra dag!

Grillning!

Igår så var de babysång och föräldraträff. Babysången var lika kul som alltid. Nelly älskar att sjunga! Sen åkte vi buss direkt till föräldraträffen på skönsmons bvc. vi var bara tre stycken och psykologen som skulle prata var förskyld och kunde inte stanna så länge. rätt onödigt med andra ord.
Sen på kvällen blev de en joggingtur för min del. Var superhärligt att få röra på sig.

Idag har jag och skrutten rensat lite tidningar, tvättat, damsugat och gått ut med lite sopor.
Ikväll så ska vi till svärföräldrana på grillning. De är oxfilé som står på menyn den här gången :-D

Planerna för resten av veckan:

Torsdag: Årsträff med fikagänget. troligtvis blir de sidsjön.
Fredag: ?
Lördag: Kalas hos kusin Robert som fyller 21 år.
Söndag: Birstasväng med acca. hämta lappar till vårruset.

Babysim och storhandling

Idag var sista gången på babysim. bara tre stycken var vi. rätt skönt:)
Sen när vi var och storhandlade på ica maxi träffade vi en massa kändisar. Alldels när vi kommer in så kommer frida hack i häl, utan arvid. Sen så får jag träffa sara, wilmer och hennes sambo jörgen som jag inte träffat förut.
Sen när vi är på väg ut så träffar vi även acca med familj:)
Med andra ord ett mycket trevligt besök på ica.

Idag har de varit lite mer protester vid lunch och middag för skrutten. men tror de mest berott på trötthet. Vi har alltså klarat ännu en dag utan amning med undantag för morgon och kväll :)
Har precis ätit middag nu. lax med ris vitvinsås och avokadosallad. till efterätt blev de jordgubbar med grädde. mums:)

Solig dag

Igår var de så soligt och härligt! De blev tre promenader innan dagen var slut. på ena promenaden följde andreas med. då gick vi till lekparken så fick nelly gunga.

Igår bestämde jag mig för att de nu är slut med ammning under dagen. bestämde att jag skulle hålla på de tills kl18.
De gick verkligen över förväntan. Nelly var rätt nöjd mest hela dagen och mumsade i allt annat som de bjöds på. inte förrän 20.30 när de började närma sig läggdags sa hon till att hon nu minnsann skulle ha bröstmjölk.

Jag hoppas att de kommer fortsätta att gå bra idag trots att vi både ska på babysim och storhandla i birsta.
Nästa projekt blir att få henne dricka välling. Målet är att ammningen ska vara avslutad under sommaren och att nelly ska vara ensam med sin pappa de fyra dagar jag ska på tjejmilen i slutet på augusti.

Nelly stoppade ner huvudet för att leta hinkmonstret. då fastnade hinken på huvudet :)
 

Soligt i lekparken. Nelly älskar att gunga.

Gårdagen:)

Igår hade vi en riktig toppendag. Frida och Arvid kom först hem till oss och käkade lunch. Provade att göra fläskfilé på spätt. riktigt gott. men de bästa var att jag kom på en ny röra som blev supergod. Avokado, jordnötsmör och chilisås.

Efter lunch så åkte vi hem till Frida och Arvid där Fridas kompis med sin lilla tjej kom och skulle fika också.
Barnen lekte med varandra och var riktigt nöjda hela dagen.

Sen så spelade Frida en egen låt på gitarr för oss. Så himla duktig! 
Sen så ska jag övertala frida att bosätta sig hos oss ett tag så hon kan ordna upp våran lägenhet. den ser ut som ett katastofområde om man jämför med deras. Kan inte förstå att man kan ha så lite grejer  ??   Tror de är nåt fuffens med de där;) ska undersöka saken vidare.

Vilken snäll mamma du har arvid som låter dig bo i en låda:)
 

Hela gänget på bild.
 

Nicole ger nelly en kram.

Middag hos svärföräldrarna

Igår var vi på middag hos nellys farmor och farfar. Gubbarna fick sill och vi andra kräftor:) jättegott.
Nelly fick en jättefin body av farmor och farfar som de kommer bild på senare. tack snälla!

Nelly luktar surströmming första gången. såg en aning skeptisk ut.
 

kräftorna såg godare ut:)
 

Sen har nelly fått en gunga av deras snälla grannar. jättekul tycker nelly.


Sen måste jag tacka för alla snälla komentarer på min frisyr!
Acca: du får titta närmare när vi ses på tisdag;-)

Nu är de klippt:)

Nu har de blivit bortklippt en hel del av mitt hår. lite mer än jag tänk men är rätt nöjd ändå. Tar nog nån dag innan man vant sig.

Före:
 

Efter:


Så vad tycker ni? Vad passar jag bäst i?

Har ju glömt!

I söndags blev ju skruttan 8 månader!! de går alldeles för fort! Vi älskar dig världens sötaste Nelly

Full rulle hela dan

Igår var de fulltecknat schema. Men en toppendag blev de verkligen.
Vi började med en morgonpromenad för att skrutten skulle bli pigg till besöket på bvc kl 11.
8440gram och 71,5 cm lång är vår stora tjej nu. Allt såg jättebra ut. hon följer sina kurvor och utvecklas som hon ska.
Blev en del matprat också. Ska nån dag ta tag i att minska på amningen nu när jag fått klartecken från bvc.

Sen tog vi en snabbsväng hem och slängde i oss lunch innan vi skulle vara på norra berget kl 13 för att träffa fikagruppen.
Många och glada bebisar och mammor blev de som kom. Vi tog oss en liten promenad och sen blev de fika. synd bara att vädret var lite halvdåligt.

Efter norra berget gav vi oss direkt ut till matfors för att hälsa på moster kristina och göran, och mamma och mormor som skulle dit och hälsa på.
Massa god mat och fika fick vi där som vanligt.

Väl hemma igen var klockan närmare 21 och skrutten fick sin gröt och somnade som en stock. Hon sov dock lite oroligt mest hela natten. Beror nog på att hon blivit lite snorig.
 
Fin utsikt. Man kunde se ända hem.
 

Skrutten försöker få upp golvsluckan.
 

Provsitter volvo. Konstaterade att Bmw är bättre:)


Idag har jag bokat klipptid tills i morgon. måste få bort allt slitet långt hår.
Snart ska vi till andreas farmor på fika. ska bli trevligt, var ju länge sen vi var där nu.


Heldag med Anna-Carin och Filip:)

Idag åkte vi på babysång som vanligt där vi träffade frida och arvid och anna-carin och filip. Så skönt att få komma iväg och träffa lite folk då Nelly varit gnällig sen vi kom hem från sollefteå. Så länge vi har aktiviteter och folk omkring så är hon helnöjd.

När vi kom hem upptäckte vi att andreas åkt till östersund för att kolla på trav. trodde han var för trött för de i morse. (hästen kom trea. kul för mig som spelat plats:) ).
Hade ingen lust att tillbringa hela eftermiddagen och kvällen ensam om de skulle bli mer gnäll, så jag smsade Anna-carin och kollade om hon ville äta middag med oss.

väldans trevligt har vi haft med mycket mat, fika, surr och bus med barnen.

Nelly och Filip kollar in varandra. Dom ville helst peta varandra i ögonen och dra i öron sötnosarna.
 

Nelly klappar filip på huvudet och låter alldeles för högt tycker filip.
 

Filip tyckte jag knäppte alldeles för mycket kort.
 

Brottningsmatch. vem kan sparka den andra i huvudet först.
 

Filip ville visa hur lång han är.
 

Äntligen fick vi ett leende.
 

Vem har tjockast lår..  hmm.


Nelly tyckte de var jättekul med besök. Lilla Filip hade de nog lite kämpigt med Nelly som for runt som en bulldoser men verkade väldigt nöjd han också.
Tack för en trevlig dag!

Bilder från helgen!

Inte ofta de blir bilder på mig coh skrutten:)
 

Hemma hos farmor och farfar
 

Farmor, faster åsa, kusin Ida och nelly
 

Hos morbror niklas kommer man högt upp
 

Gammalmorfar:)

Helgen i Sollefteå

Igårkväll landade vi hemma i sundsvall igen efter en mycket trevlig helg. I fredags hämtade jag upp Jonas och Vicky på tågstationen och sen även Niklas i Kramfors.
Så när vi kom hem fick vi god lasange och fick sen Basta. jätteskönt var de att basta!

På lördagen så åkte vi först på klädax och kikade lite. hittade ett par trekvartsbyxor och en klänning:) Sen åkte vi vidare till farmor och farfar där också farbor kent, faster åsa och kusin Ida var:)

På söndag kom moster bitten och våra kusiner sanna och jack. Då blev de fika och middag hos mormor och morfar innan jag och skrutten skulle åka hem igen.

Idag har de varit babysim för näst sista gången. Väldigt kul tyckte skrutten. Nu är de snart dags för storhandling:)

Kommer bilder senare..

Till sollefteå!

Nu om nån timme så åker jag och skrutten till sollefteå. Storebror Jonas med flickvän kommer med tåget till sundsvall för att åka med dom också.

Igår var de fika hos Frida. Trevligt som vanligt:) Var två pappor med denna gången också:)

Tack!

Nelly vill tacka Filip för de fina kortet som vi fick igår. De står nu på hedersplats på Nellys byrå bredvid sängen. :)


Vi är väldigt glada och tacksamma för alla fina vänner som vi har! Inte alltid man tänker på vilken tur man har.


Bilder från igår på städet och ett middagstips

Till höger min kära moster kristina, lilla nelly i mitten och min förra chef margareta.
 

Anna-carin, Filip, Nelly och Maggan. Stackars filip blev skrämd av nelly som förde ett himla liv.
 

Middag för två dagar sen. Kycklingspett med bulgur, fetaost,grönsallad och jordnötssås.
Supergott:)

Besök på kommunhuset

Idag träffade jag och skrutten Anna-carin och Filip nere på stan för lunch. Gick sen upp till kommunhuset för att hälsa på städet. Kul att se alla nu när de var ett tag sen. Konstigt nog blev jag lite sugen att börja städa igen. Gott fika fick vi där.
Nelly var jätteglad hela dan och var sen alldeles slut när vi skulle hem. somnade som en stock.
Tack för en trevlig dag anna-carin och filip och alla på städet:)

Tog en del bilder men orkar inte lägga upp dom nu. kanske kommer senare:)
Ska försöka lägga en övertrött skrutt nu.

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Anna-Carin att skriva ner 5 saker jag ska göra under 2009 samt utmana 5 stycken.

1. Umgås så mycket som möjligt med familj och vänner
2. Äta en himla massa glass:)
3. Ta mig runt vårruset och tjejmilen
4. Pussa min lilla skrutt minst 1000 gånger
5. Se alla Gordon Ramseys program

Jag utmanar:
Frida
Veronica
Rebecka
Andreas
Josefin

Gaaaah

I förrgår gjorde jag storstädning och skurade golv på förmiddagen. Sen på kvällen kom herrn i huset på att han skulle leta nåt papper. Halva hallgolvet var täckt i papper och tidningar efter ett tag. Jättekul tyckte jag.. men tänkte för en gångs skull inte gnälla och tänkte att han tar nog upp de om en stund.

Men de kom nåt annat i vägen och han lovade att ta upp de morgonen efter. Jag åkte på babysim och kom hem till en fortfarande pappertäckt hall och en sovande sambo. Kände mig fortfarande irriterad över röran men tänkte inte plocka upp de själv.
Fick sen sms av frida som ville träffas för en fika på kultis.Mycket trevligt var de att få göra annat än att sitta hemma.

Kommer hem igen och de är fortfarande stökigt. Men tänker vara snäll och inte gnälla så jag säger fortfarande ingenting.
Men vad händer då. såklart går man och halkar på de förbannade tidningarna och slår baken och handleden.
Så vad har jag nu lärt mig av detta? Jo antingen tjatar man till de händer nåt eller så gör man de själv innan man blir tokig.
 

De är tur vi har vår lilla solstråle som talar om när vi ska sluta tjafsa.

Nyttogöradag

Idag har jag bara gjort nyttiga saker hittils. Började förmiddagen med att damma, damsuga, skura golv och tvätta. Blev sen en liten promenad i de fina vädret så skrutten fick sova lite.
Sen blev de storkok av barnmat till skrutten. Testade en ny blandning som blev jättegod. Lax, potatis, morot, palsternacka och lite citron. Blev en efterätt med äpple. russin och kanel gjord också.
Nu sitter vi och lurar på att ta en sväng runt sidsjön.

Storhandling

Idag var vi till ica maxi och storhandlade. snacka om fel dag att åka ut till birsta. Lördag, långhelg, valborg och fint väder. jaja. vi hade tur och blev framsläppt av några vänliga själar. Annars hade vi säkert stått där än.

När vi stod och packade kom en liten tös och påpekade att vi handlade jättemycket. stämde rätt bra de. 1400 gick de på. Men då blev de en proppfulltkylskåp med massa frukt och grönt.

skrutten testade sina solglasögon innan vi skulle fara....
 
konstaterade att hon såg helcool ut.
 

Sen när de var dags för packning av varor blev skrutten trött. sov nästan två timmar:)
 

Väl hemma blev de en sub med grönsallad, tomater, tunnbröchips, tzatsiki och grillbitar från gårdagen.
 

kvällsgott: smootie med hallon, vaniljyoghurt, banan och mjölk.

Man blir som dom man är med

Igår var vi på grillning hos andreas föräldrar. Kjell är kung på att grilla :) Supergott var de som vanligt. Andreas farmor var med också.
Blev god efterätt och kaffe med rulltårta också. Sen spelade vi lite kort och hade jättetrevligt.

När man umgås med andreas familj brukar de rätt ofta bli en del högljuda diskutioner. Jag minns att jag förut satt mest tyst och var förundrad över varför alla pratade så högt (mest andreas och kjell) trots att de satt alldeles intill varandra.
Men idag upptäckte jag att jag själv satt och gormade lika mycket som de andra. Så de stämmer nog rätt bra att man blir som dem man är med. Från att ha varit en rätt tyst och försynt person så känner jag mig nu lite mer som en bulldog, anfall är bästa försvar.

Majbrasa och Babydag på drakborgen.

Börjar i fel ände nu bara för att bilderna inte ville falla på plats som jag ville:) Igår kväll gick vi till Kuben och kikade på majbrasan där tillsammans med andreas föräldrar. De var en helt okej majbrasa men måste säga att jag fick en hel del hemlängtan till våran egen majbrasa i sollefteå hos mamma/ pappa och Mormor/ mormfar och allt mys som hör till.
Nelly verkade väldigt nöjd och tyckte mest de var spännande med allt folk.
 

På väg hemmåt. Farmor Ingrid provkör sittvagnen. "Orkar du de "frågade jag då och får till svar "orkar du så orkar väl jag".  hmm tror lilla farmor som är hälften så lång att hon är starkare än mig?
 

Igår förmiddag så gav vi oss av till drakborgen för att träffa Frida och Arvid då de var speciellt för småttingar ett par timmar. Vi hade superkul!. Fridas mamma Eva kom och lekte med oss också och bjöd på lunch. Tack snälla!
Jag förstår varför Frida är så rolig och lättsam att umgås med när hon har en sån mamma.
 

Arvid var glad och charmig och verkade ha lika kul som oss andra. Fast jag tror den som hade roligast igår var Frida som fick sjkuta bollar på gubbarna:)


RSS 2.0