Sollefteå

Hade de supertrevligt i skallböle i lördags och på kalas hos andreas kusinbarn i söndags. skulle skriva och lägga in bilder igår men då knasade datorn. Får visa bilder när jag kommer hem. Kom till sollefteå idag så har inte min egen dator med alla bilder.
Skrutten sover efter en dag full av bilåkning, bus och värme :)

Ingrid och Kjells vackra trädgård

Tog en massa bilder idag på alla vackra blommor Nellys farmor och farfar har i sin trädgård. snacka om att ha gröna fingrar.

Huset från baksidan.
 

Framsidan med alla vackra rosa blommor. Jag som älskar rosa tycker de är helt fantastiskt vackert varenda gång man ser detta. Luktar supergott också.
 

 

 

 

 

Ett hav av rosa blommor.
 

 

Sidan av huset.
 

 

 

 

En av mina favoriter. Har noll koll på vad alla blommor heter men fina är dom:)
 

 

 

Lite underlig blomma. Om de nu är en blomma. häftig var den i allafall.
 

 

 

 

Härlig dag

 

 



Idag har mamma och pappa och nelly och jag varit och fikat och myst i Ingrid och kjells trädgård. Jättefina och goda rulltårtebakelser fick vi. Nelly hann bada en sväng i poolen också.
Därefter hämtade vi upp kicki på kommunhuset och drog till skallböle där de blev grillning. supergott.
Nu har vi kommit hem och skrutten har däckat efter en hel flaska välling.

I morgon blir de åter matfors där vi ska sova över:)

Besök av Mamma/mormor och pappa/morfar

Nellys mormor och morfar kom på besök på besök idag för att hjälpa till att sätta in lite barnspärrar. Vi hämtade sen kicki på jobbet så lagade jag mat här hemma åt alla. De var rätt varmt i lägenheten idag. Stackars pappa höll nog på att dö av värmeslag.
Nelly var alldeles lycklig av att få besök då hon klättrat på väggarna och tyckt mamma varit så tråkig de senaste dagarna.

Andreas ringde idag och talade om att dom var framme och att allt gått bra. Vi saknar honom massor.

Morfar busade en massa med nelly idag. Båda två var nog alldeles slut efteråt.

Krypa under Nellys matstol. Nelly ser lite förundrad ut. Förstår nog hon också att morfar är lite för stor för att ta sig under.
 

Nelly kryper under morfar.
 

Morfar sitter fast:)
 

Nelly testar morfars magmuskler.
 

Morfar testar nellys lekhage.
 


Lite piggare

Idag så har vi känt oss lite piggare och var ute mest hela dan. Skrutten har fått gungat och krypit runt i gräset. Märks att man måste aktivera henne och variera sig mycket mer nu. så fort vi är hemma så blir hon jättearg.
Vi skulle ju egentligen ner på stan idag men mötte gunvor på vägen ner. Hon skulle till Ingrid och kjell så vi hakade på:)
Nelly fick prova nya poolen som farmor köpt.
 
Nelly såg en hund.
 
Mysigt att bada.


I morgon kommer Nellys mormor och morfar och hälsar på. Då kommer skrutten bli glad:)

Strålande sol:)

Idag känns de mycket bättre. Är bara lite irriterad i halsen annars känner jag ingenting av nån förskylning. Skrutten verkar fortfarande lite grinig men ändå bättre. Tror hon tycker de är tråkigt att bara vara hemma.
Var ut en sväng i morse och då var hon hur nöjd som helst. Just nu sover hon förmiddagsluren. Efter lunch ska vi nog ta en snabbsväng ner på stan och sen kanske hälsa på Ingrid och kjell om dom har tid.
Underbart väder idag! längtar att få komma ut nu!

Stackars lilla skrutt

Börjar själv må bättre. bara lite ont i halsen kvar. men vet inte vad de är med lilla skrutten. hon skriker så hon knappt får åt sig luften ibland. Bra en stund och sen börjar hon gallskrika och kasta sig bakåt. Gav henne lite flytande alvedon och sen somnade hon som en stock för en stund sedan.
Undrar om de är fler tänder på gång.. Ser ut som hon har ont i allafall..
Nu blir de slappa framför tvn och Hells kitchen :)


Sjuklingar

Har gått och blivit förskylda både jag och skrutten. Är jättesnoriga och hostar. Jag har grymt ont i halsen och de värker i hela kroppen. SUCK! Varför måste man bli sjuk nu när andreas ska bort.
Sen är de inte bara att vara sjuk som är jobbigt. Nelly är enormt gring och vill helst att man ska krypa runt på golvet eller att bära henne hela dagarna.
Får hålla tummarna för att de går över fort!

Gårdagen

Igår var vi på grillning hos Ingrid och Kjell. Supergott som alltid var de! Andreas farmor var också där och hade med sig jättefina presenter till Nelly, En skyddsängel och en fin tröja.

Nelly och farmor.
 

Nelly, mamma, pappa och gunvor.
 

Fotomodellen :)
 

 

 

 

 

SOL!!

idag har jag och skrutten varit ute en massa. Vi har varit i lekparken och sen legat på en filt i parken och bara myst. Har varit en toppendag hittils. Soligt och fint och ändå inte för varmt eller kallt. Om ett par timmar är de grillning hos nellys farmor och farfar. De ser vi verkligen fram emot!

Har tagit en massa bilder idag men orkar inte lägga upp dom nu. kommer kanske senare.

Veckan i sollefteå

Vi har haft en riktigt trevlig vecka i sollefteå. Jag och skrutten har fått träffa Rebecka med familj och Linda och hennes pojkvän.
Vi har varit på dannero. Vi har ätit en massa god mat och fått umgås med familjen och min mormor och morfar. Vi har hunnit med att basta som var helt underbart efter att suttit ute och ätit innan. Har ju inte varit de bästa vädret den här veckan.
Vi har med andra ord hunnit med en hel del.

Skruttens favoritleksak var damsugaren.
 

Nelly med morbror Jonas.
 

Nelly med morbror Niklas.
 

Nelly med Lindas pojkvän Daniel. (Hur kunde jag missa ta bild på dig linda??)
 

Nelly med sin gudmor Rebecka.
 

Nelly har hittat en låda.
 

Fyra generationer (av fem).
 

Gammelmormor och Nelly.
 

Lalle tävlar i skottkärra på Dannero.
 

Jonas och Vicky är grillmästare.
 

Midsommartjejen.
 

Jag har gjort en krans åt skrutten:)


Tack alla för en trevlig vecka och trevlig midsommar!

Nu drar vi till solleftå!

Får väl se hur de blir med bloggningen nu. Vi kommer vara i sollefteå över midsommar. ska bli så kul!

Ha en trevlig midsommar alla om vi inte hörs!


Shopping och hälsa på tant kristina

Idag tog jag och skrutten oss ner på stan för att kolla lite. Hade inte alls nån tanke på att jag skulle köpa skor. men första affären blev en skoaffär och jag råkade hitta superfina skor till både mig och skrutten. 300:- fattigare på bara några minuter :) Kommer bilder sen om jag orkar.
Sen gick vi på hm och köpte lite myskläder till skrutten och en bolero till mig. 300:- till gick de där.

Klocken blev mycket så då gick vi till kulturmagasinet där kristina och alla städtanter var och hade storstädning. skrutten fick lite mellis och busa lite med alla innan vi gav oss vidare.

Tog oss in på Ica och handlade burkmat, tvättlappar, shampoo, vällingflaska, välling, gröt  mm. Måste ju ha tills i morgon då vi åker iväg till sollefteå. Så då gick de en 300:- igen.

De säger bara swoosch så är pengarna borta ibland :)

Har sen vi kom hem packat en massa och gjort mat. Börjar känna sig lite småseg nu.

Saknar vår älskling

Vår älsklingspappa åkte iväg idag igen för att träffa grabbarna och försöka spela till sig en plats i poker VM i las vegas dit han ska i sommar. Lycka till älskling!
Andreas har varit en ängel idag och haft skrutten flera timmar trots att han sovit lite och känner av spriten från gårdagen.
Så jag har hunnit måla massor på min tavla :-D 
De känns väldigt tomt när man ligger i sängen och tittar på tv själv nu för andra kvällen i rad.

Idag har jag och skrutten varit till andreas föräldrar och hälsat på också. Nelly blev jätteglad att få träffa farmor och farfar.

De är så härligt att se hur Nelly skiner upp varje gång hon ser andreas. Hela ansiktet verkligen lyser på henne.
Man tänker inte alltid på vilken tur man har. Jag har mina två världens finaste älsklingar här hemma och underbar familj, släkt och vänner som alla bryr sig om mig. Jag mår så bra när jag tänker på hur många underbara människor som finns i mitt liv.

Glöm inte att fokusera på de ni har och inte på vad ni saknar:)  Nu blir de film och sen sova.


Glömde ju

Blir troligtvis på tisdag som vi åker till sollefteå. Vill ju hinna träffa och umgås med mina underbara vänner Rebecka, Linda och Patricia. Saknar er!!

Mindre lyckad dag

Var ner på stan en sväng på förmiddagen bara för att jag inte hade annat för mig och skrutten var missnöjd som bara den.
Gick på leksaksaffären för att skaffa en uppblåsbar pool som vi ska ha med till sollefteå åt skrutten. Var en konstig kvinna som gick runt i affären och fräste åt barnen så de var inge trevligt besök.
När vi kom hem igen fortsatte skrutten vara missnöjd. Men de gjorde inte så mycket eftersom andreas snart skulle ta henne ett par timmar så jag fick måla.
Men så blev de inte alls. Han kom på att han skulle ner på pokerklubben så han såg vi inte många sekunder efter han vaknat.

Så de blev till att försöka laga middag till sig själv (hur kul är de då) medans skrutten gnällde lite till. Fick äta i lugn och ro i allafall genom mutning av kex.
Sen var de inte annat än gnäll, skrik och grin tills hon somnade 21.30 för kvällen. Var bra många månader sen jag var tvungen att bära så mycket som jag gjorde igår. Har jätteont i ryggen och är supertrött i hela kroppen idag. Har sovit jättedåligt inatt också.

Hoppas på en bättre dag idag. Men verkar inte särskilt lovande då de regnar ute och skrutten verkar lite smågnällig redan. Lär ju inte få mycket sällskap av andreas heller som nyss kommit hem och gått och lagt sig.

Toppendag!

Igår morse var Nelly en gnälly så vi frågade acca om vi fick skulle hitta på nåt. Så vi lånade bilen av pappsen och åkte hem till Anna-carin och filip.
Våra söta barn roade varandra så vi kunde fika och surra en stund.

Nelly puttar på filip som inte riktigt når ner än.
 

Nelly blev supernöjd och glad då hon fick träffa sin kompis.
 

Dom studerar filips leksaker tillsammans.
 

Sen när vi kom hem packade vi nellys saker och lite gröt och välling. Nelly skulle få vara med farmor och farfar hela kvällen då vi skulle på bergsåkertravet.
 

Där satt vi tillsammans med supertrevliga Niklas och Maria.
 

Jag spelade på travet för en gångs skull. Inga pengar vann jag den här gången heller. Maria och grabbarna fick alla rätt men var inte så nöjd än då, då de blev mindre pengar i vinst än dom spelat för.
 

Trerätters middag bjöd min älskling mig på. Till förätt var de nån slags soppa med heta räkor.
Varmrätten bestod av biffstek med potatisgratäng.
 

Och till efterätt jordgubbar med vaniljglass. allt otroligt gott! Tack älskling.
 

Rätt glad att de inte var jag som betalde notan...
 

Nelly hade haft de jättebra hos farmor och farfar och var dötrött när vi kom och hämtade henne.
Hon fick jättefina presenter av farmor och farfar.

Jättefina färgglada kuber..
 

Och en jättefin tröja.
 

Jag fick också en jättefin present!


Tack Ingrid och Kjell för barnpassning och presenter!

Drakborgen!

Idag var vi på drakborgen med våra kompisar:) Massa bus och mat blev de.

Barnen sitter och funderar på vad för bus dom ska hitta på.
 

Vi får bilda en...
 

Bebishög!!
 

Nelly ser lite skeptisk ut när jag säger att hon ska leka med de andra barnen.
 

Nja, leker nog med bollen istället.
 

Arvid kollar så nätet håller. Vill ju inte att nån kompis ska trilla ut.

Besöket igår

Igår var ju storebror och hans tjej på besök.
Nelly och jonas leker i lekhagen:)
 

Nelly provsmakar på jonas telefon.

Har ju glömt!

Har ju glömt skriva att min mormor nyss har fyllt år! Massa Grattiskramar till världens bästa mormor och gammelmormor! Vi längtar tills vi kommer och får träffa dig nästa vecka.

Skrutten 9 Månader redan!!

Igår blev ju skrutten 9 månader!! Helt otroligt vad tiden går fort. Vår tjej är ju snart ett år!!! Igår kom skrutten på att hon skulle somna halv sju. trodde de skulle bli jättetidig morgon. Men hon sov ända till halv sju. 12 timmar alltså:)

Verkar som de blir skitväder idag igen. blää.

Dålig start på dagen

Den här dagen började inge vidare. Andreas skulle vara borta på trav hela dagen så jag och skrutten var ensamma. Skrutten var på enormt grinigt humör och ville bara klösas, nypas, bitas och gnälla. Hon lyckades dra bort en stor tuss hår och skalla mig i tinningen.
Efter lunch gab jag upp och tog en promenad i regnet. kallt, blött och så blev man nerstänkt. kul... eller inte.

Men sen hörde storabror av sig. han och vicky var på väg hem till mamma och pappa och ville komma in och hälsa på innan. De blev fika och middag innan dom fortsatte vidare. Nelly blev på strålande humör när de kom lite folk.

Nu har hon precis somnat. hon missade ju eftermiddagsovningen idag. hon brukar annars somna runt 21. så de blir intressant att se när hon vaknar igen :)

Underbart väder i sidsjön!

Idag tog jag och skrutten en promenad till sidsjön för att träffa Daniel och Mirja, Sara och wilmer och maja och cornelia och aron. Vi var rätt tidiga men hade underhållning av ungdommarna som paddlade kanot och trillade i  haha.
De var helt underbart väder!. vi tog en runda runt sjön och satt sen på en filt i skuggan och lät barnen röra lite på sig.

Nelly sov på vägen dit och hem. skönt!
 

Mys på filten. Mirja sitter borta i gräset. Man såg henne knappt under sin enorma och söta hatt.
 

Alla barnen studerar intressant omgivningen.
 

Nelly var på strålande humör.
 

Även Mirja ser väldigt glad ut :)
 

Söta cornelia surrade som bara den hela dan:)


Tack för en trevlig dag!

Veckohandling och lite bilder..

Idag var vi och veckohandlade igen. så nu är kylskåpet fullt:)  Tänkte visa lite bilder som tagits under veckan.

Andreas föräldrar är grymt duktiga i trädgården med blommor. såhär fint ser de ut på deras framsida.
 

Morsdagsblomma:)
 

Sen så var vi ju ner på stan i lördags och kollade på konst. där träffade vi på nellys farmor och farfar och andreas faster hjördis. mycket trevligt.
 

De här var min favorit bland alla konstnärer.
 

Hittade mitt lapptäcke som jag gjorde som projektarbete på gymnasiet. Var större än jag minns de. passade perfekt på våran säng.
 

Skrutten ligger och läser.
 

Busar i sängen.
 

Badtjejen. skrutten älskar att bada. När vi flyttar till större så ska hon få ett badkar:) badbaljan börjar bli lite liten.

Trött trött trött

Har precis sovit en halvtimme och blev jätteseg:) Skrutten är ett litet monster idag. tycker inte alls de är kul att vara hemma hela dagen. de enda vi gjort är att rösta idag. Sitt missnöje visar hon genom att kasta sig bakåt så fort man vill släppa ner henne nånstans. skriker, gnäller, nyps och bits. Hon har dessutom börjat spotta mer och mer för varje gång hon äter och idag kom allt ut vid middagen. Tur hon är så söt :).

Igår var vi ner på stan och kollade in firandet av nationaldagen. tyckte de var rätt trevligt med konstutställningen dom hade. lite mycket folk för min smak bara.
sen på eftermiddagen så gick vi upp till andreas föräldrar och fick jättegod kycklingsallad och jordgubbar till efterätt.

Har tagit en del bilder men har inte hunnit/orkat lägga in dom än. kanske orkar de senare.

lite bilder...

Måndags:
Nyvaken och nyäten sitter nelly och smakar jordgubbar med grädde.
 

Väntar på farmor och farfar som ska komma på besök.
 

Tisdags:
Avslutning på babysången på norra berget.
 

Vårruset. 12 mammor var vi som tog oss runt tillsammans.
 

Gick rätt fort trots att de var massor med folk i vägen.
 

Sen blev de fikamys med sollefteåfolket och städfolket.
 

Torsdag:
Dagens lunch. Macka med sallad,avokado, tomat, ägg, bacon och creme fraich.


Om en stund ska vi leta oss ut i granloholm för en fika med karin och mirja. :)

avslutning, vårruset, birsta

Igår var de fulltecknad dag. På förmiddagen tog vi oss upp till norra för avslutning på babysången. Blev sång och grillning och trevligt sällskap:)

Sen på kvällen var de dags för vårruset. vi var 12 mammor som skulle dra barnvagnar tillsammans. De gick rätt hyfsat att ta sig fram och vi kom i mål på lite mindre än en timme. Sen blev de fika med tanterna på städet, mina mostrar, mamma och grannar från sollefteå. mycket trevligt. synd bara att de var så himla kallt.
skrutten var mycket nöjd mest hela dagen och tyckte de var spännande med allt folk.

Idag var jag och skrutten till birsta med anna-carin och filip. Blev en hel del handlat. hittade bland annat en termos för barnmat och en hel badutstyrsel till nelly:)
Mycket fika och surr blev de såklart också. Blev en riktig heldag. åkte iväg vid 11.30 och var hemma 18 ..

Får se om jag orkar lägga in lite bilder senare.

Sollefteå

I torsdags åkte jag och skrutten till sollefteå. De var jättefint väder hela helgen och vi hade de så mysigt.

När vi kom på torsdagen åkte vi direkt ner till gammelmormor så skrutten fick äta lunch.
 

Vi kollade vad gammelmorfar hade för sig ute på vedbacken.
 

Vi var ute i skogen och bar ved. Ludde tyckte de var mysigt att skutta runt där.
 

Nelly håller koll så vi sköter oss.
 

Hulken
 

Morbror niklas
 

Nelly provsitter morfars motorcykel. Jag fick åka en tur och de var hur kul som helst!
 

Firande av mormor och mamma på morsdag.
 

Cruising på lördag kväll. nelly tyckte de var jättespännande.
 

Mys i gräset.
 

Nelly och jag fick träffa patricia och hennes pojkvän.


Morsdag

Igår var de min första morsdag. Blev en riktig toppendag. Först så firade vi min mormor och fick jättegod mat och tårta. sen firades min mamma innan jag och skrutten skulle åka hem.
När vi kom hem hade min älskling inte kommit hem än. Men de var storstädat i hela lägenheten och se stod en present och blommor på bordet.
Tack älskling!

Fick en superfin rosa rullväska som jag önskat mig:-D
 
och jättefina blommor.
 
och rosor..


Ska lägga ut bilder på vad vi gjort i sollefteå sen.


RSS 2.0