Utmaning

Jag hittade den här utmaningen hos Frida:

Fyra tvprogram jag brukar se:

*  Hells kitchen
* Unga mödrar
* 2½ män
* Du är vad du äter

Fyra saker jag gjorde i går:
* Var på babymassage
* Tog en promenad
* Lagade middag
* Surrade med svärmor

Fyra som står på min önskelista:
* Större boende
* Bubbelbadkar
* Prinsessklänning till Nelly
* Nya skor

Fyra saker jag avskyr:
* Pölsa
* Lever
* Morotssoppa
* Bruna bönor

Fyra saker jag tycker om att göra:
* Umgås med Familjen
* Handarbeta
* Promenera
* Äta

Fyra saker jag åt i går:
* Gröt
* Banan
* Macka
* Köttgryta

Fyra namn jag skulle kunna tänka mig att döpa ett barn till (förutom det/dem jag redan har)
* Kevin
* Maja
* Myra
* Anton

Fyra jobb jag skulle vilja ha: (Lönen är 25.000:- på samtliga du än väljer)
* Förskolelärare
* Syslöjdslärare
* Badvakt
* Hemmafru

Fyra snabbmatsställen jag gillar:
* Biteline
* Sibylla
*
*

Fyra personer som jag ringer eller sms:ar nästan varje dag:
* Mamma
* Andreas
*
*
 
Fyra bloggar jag utmanar:
Utmanar alla som läser min blogg.

Och så lite bilder...

Nellys farmor som var på besök igår..
 

Vår söta lilla eskimå.
 

Mina söta älsklingar.
 

Inte så konstigt att Nelly är så söt när hon liknar pappa sin.
 

Vår lilla prinsessa.

Promenad

Jag och skrutten gav oss ut på en promenad i de härliga vädret. De första vi gör när vi kommer ut är att stöta på ett par som går i vår föräldragrupp. Så vi slog följe med dom och tog sen en fika på eclair. Väldigt trevligt sällskap:)

Nelly sov så skönt i sin vagn hela tiden. Hon sover fortfarande :) skönt.

Finbesök

Nellys farmor var på besök hos oss igår och åt middag. en enkel köttgryta blev de. Sen franska winerbröd till efterätt. Nelly tyckte de var jättekul att farmor var på besök. Ska se om jag orkar lägga in några bilder senare idag:)
Vi måste ju ta oss ut i de fina vädret idag!

Babymassage:)

Nelly tyckte de var jättemysigt med massage. Hon sov föresten hela natten. Jag blev tvungen att väcka henne innan vi skulle iväg i morse. Efter massagen sov hon tre timmar:) Hon måste ha blivit väldigt avslappnad.
känns skönt att hon inte spytt nåt mer och sover bra. Om nån timme kommer Nellys farmor och ska äta middag med oss eftersom gubbarna ska på travet.

Stackars stackars lilla skrutt

Ikväll var de inte alls roligt. Vi satt och tittade på film och plötsligt ser jag Nellys mun fylls och hon börjar hulka. 
Andreas drar snabbt upp henne och hon spyr mängder.
Efteråt var hon väldigt god och glad och vi trodde väl de var över.
Men så blev hon hungrig och åt en del. sen direkt efteråt börjar hon hulka igen. Och de kommer inte på en gång så hon får inte åt sig luften. Sen när allt kommer ut skriker hon världens hjärtskärande skrik.
Nu har hon tack och lov somnat. Men blir inge sovande för mig. Är ju rädd att de ska komma mer och att jag inte ska märka om jag sover.
Hoppas verkligen hon mår bättre i morgon då vi ska på babymassage.

Birsta gånger två

I morse visste jag och skrutten inte alls vad vi skulle hitta på. så vi började dagen med en tidig lunch tillsammans. Jag åt rester och skrutten fick morotspuré.
 
Jga hade innan läst att bebisen skulle få prova att äta själv för att lära sig. Så när jag matat Nelly med hälften fick hon prova själv sen. De tyckte Nelly var jättekul..
 
Mamma tyckte inte de var riktigt lika kul som fick städa halva köket och hela skrutten som nyss fått rena kläder.
 
Sen så fick vi ett sms från Frida och Arvid som ville träffas ute i birsta. Så då blev de påklädning och inpackning av vagnen i bilen.

Till en början tyckte Nelly de var jättespännande och var väldigt nöjd ute i birsta. Men efter ett tag blev de gnäll från både Nelly och Arvid. Trots två övertrötta sötnosar så var de trevligt och vi hann med en god macka också:)

Sen tog vi en tur med pappa andreas till birsta igen. Dom hade specialerbjudanden på barnenshus ikväll. Vi fick en ny bilbarnstol till skrutten för halva priset. De var några fler som var där och fyndade också. Kön till kassan gick genom nästan hela affären.

Nu sitter vi och kollar på lyxfällan.

Underbara väder

Idag tog jag och Nelly en promenad ner på stan och kikade in bokrean. Blev bara en snabb sväng in för de var så himla trångt att ta sig fram med barnvagn.
Två böcker blev de i allafall. En bok med massa chokladrecept och en om såser.
Till middag idag blev de hemgjord avokado och kräftsallad och sen till efterätt åt vi semlor som älsklingen hade varit och köpt:)
Synd bara att man ska ha så ont i rumpan/benet. tror jag har sträckt mig eller nåt..
 
Här är en bild från då vi var i sollefteå. Lillebror fick i uppdrag att byta blöja. Tror han missförstod var byxorna skulle sitta nånstans.

Babysång

Idag har jag och nelly varit på babysång med Anna-carin och Filip. Väl där träffade vi Frida och Arvid:-) Helt otroligt vad Filip och Arvid har vuxit. Supersöta är dom också. Sången var jättekul. Nelly var jättelycklig när vi sjöng och gick runt och klappade händer. sen fick vi semlor och mackor:-D
Sen när vi kom hem lagade jag pangasuis och laxsoppa med vitlöksdipp. blev väligt gott:)
 
Nelly lyssnar på musik...

Kalas i solleftå :)

  
Veckan i sollefteå var jättetrevlig och började med firande av lillebror. De blev först middag sen paketöppning.

 
Sen så blev de myyycket tårta (tror vi åt resterna av den hela veckan). Mamma gjorde grunden och jag pyntade:) tyckte de blev väldigt fin. god var den också.
 
På fredagen anlände alla släktingar för att vara med och bowla. Tror de var storebror som vann som vanligt.

 
Nelly satt och såg väldigt intresserad ut och gav mig goda råd vilket resulterade i en strike :-D

 
Sen på lördagen så åt vi tårta hos mormor (jättegod!) och sen så lagade mamma en massa mat! De bjöds på lite av varje. potatisgratäng, kyckling, köttbullar, korv, wook mm. Som vanligt så var de underbart gott.

 
Mormor och morfars söta hund ludde gick och strosade runt fötterna på mamma i hopp om att få smaka lite.

 
Sen blev de badning av lilla skrutten. Hon tyckte de var riktigt härligt och alla tyckte de var kul att titta på. Jack och Ludde ville också gärna hoppa ner i baljan men de var lite för trångt :)


De enda tråkiga med den här veckan var att skrutten blev dålig en dag och bara spydde och var jätteledsen. Men efter att sovit ordentligt så var de full fart sen redan nästa dag.

Sen vi kom hem igår så har det varit en hel del gnäll. Kan ju kanske bero på att skrutten fortfarande är lite förskyld och rätt så trött.  Hon ligger och sover nu en stund så jag ska passa på att äta lite lunch.


Grattis lillebror!


GRATTIS lillebror på 17 års dagen!!

Idag kommer storebror med flickvän och hämtar upp mig och skrutt. Vi ska till sollefteå och fira lillebror Niklas som fyller 17 år. Grattis lillebror!!!
Har inte bestämt än hur länge jag ska vara där. Får mamma bestämma så blir jag där ända till söndag då storebror ska åka hem också.  Har i allafall packat så mycket att jag kan vara borta ett sekel :P

Nu blir de frukost och påklädning:)


Tandläkaren

Skickade att mail till folktandvården i morse. skulle egentligen ha haft en tid i september. Dom ringde upp mig på en gång och frågade om jag kunde komma om två timmar. Så jag klädde på mig och skrutt och tog en promenad dit. Jättefina tänder och inga hål i sikte :-D så nu behöver jag inte komma dit förrän om två år. skönt!

Jobbig natt

Nu har stackars skrutten blivit förskyld hon också. Igår var hon rejält gnällig hela dagen och började bli snorig.
Inatt vaknade hon väldigt många gånger och var väldigt ledsen. runt fyratiden när jag tog upp henne så kändes hon jättevarm. Tog tempen på henne och de visade sig att hon hade feber, 38,2 grader.(hon brukar ha strax över 37).
Nu har febern lagt sig men hon är snorigare än nånsin. försökte att få ut lite med en nässug men hon blev bara förbannad :/ Hoppas de går över fort.. 

Trött Tröttare Evelina

  Idag har jag och skrutten hunnit massor trots bus. Efter frukosten så bestämde jag mig för att ta en promenad ner på stan. Men först så var de ytterkläder på som gällde. var inte alltför lätt då skrutten var på väldigt bushumör och försökte äta upp sin overall(undrar om de var en pik att hon ville ha en ny).
Mamma försöker sig på att få på nelly lite kläder men Nelly vill bara busa.                                                                                            Hon ser väldigt oskyldig ut... eller inte ;-)
Jag har inte gjort nåt.  
Hittade ingen ny overall till skrutten så då gick vi på Ica och handlade så vi kunde laga puréer och frysa in till skrutten. Skrutten satt såklart med och kontrollerade så allt blev bra.                                                                                                             och såklart så kontrollerar skrutten att de ser bra ut. 
Det blev en hel del puré av Potatis, palsternacka, morot, broccoli och lite blandat av allt.
potatis, morot, palsernacka och broccolipuré. mums 
Sen så blev de lite mat till oss stora också. Fläskkotletter och dillpotatis med tzatziki.
även om puréerna var väldigt goda smakar de bättre med nåt som man får tugga lite.
Jag var även in en sväng på clas olsson och handlade krok och pluggar så jag kan sätta upp en mobil ovanför skötbädden också. Men de får nog bli i morgon om jag får låna en borr av svärfar:)

Nu blir de lite film och kvällsmys med familjen.


                                        

Mera gröt!

Eftersom jag glömde ta bilder ikväll så får ni lite grötbilder på vår lilla skrutt i hennes nya matstol som hon fick när hon fyllde fem månader.

Middag hos svärföräldrarna

Har precis kommit hem från en trevlig middag hos svärföräldrarna. Till förätt bjöds de på kräftsoppa och till varmrätt kotlett och potatis med kjells trattkantarellsås. Väldigt gott! Nu blir de tvmys i sängen med mina älsklingar:)

Hurtig mamma :)


Underbart väder!

Solen skiner och det är bara några minus. perfekt väder för en tur runt sidsjön.
Verkade som halva sundsvall kommit på den idén också. Det var skidtävlingar och massor med folk som fiskade och åkte pulka..
Nelly sov som en stock hela vägen och missade när vi matade änderna. Längtar till hon blir lite större och vi kan åka pulka och skidor med henne där:) Visserligen är de väldigt mysigt att gå med barnvagn också.
Ska försöka lägga upp lite bilder också :)


Glad alla hjärtans dag!

Skickar många pussar och kramar till mina älsklingar Andreas och Nelly. Ni är de bästa jag har.
Skickar också såklart en massa kramar till mina underbara släktingar och vänner. Hoppas ni får en bra dag.

Ny Diskmaskin :-D

Eftersom vår diskmaskin slutade fungera i går så bestämde vi oss för att införskaffa en ny idag :) Nelly fick äntligen en mobil till sängen också. Tummen och hans vänner cirkulerar just nu för fullt ovanför en väldigt fascinerad skrutt.
Vi var nyss på en kvällspromenad. Var väldigt skönt väder ute idag. När vi kom tillbaka så upptäckte vi att våran granne hade glömt sina nycklar i låset. Vi ringde på och fick då komma in och fika en stund:) trevligt.
Lite underligt att se deras lägenhet som är nästan exakt som vår fast spegelvänd. 
Andreas är på travet ikväll så jag och skrutt ska ta och mysa lite framför tvn.

Äntligen en egen blogg:-)

Nu har jag bestämt mig för att börja blogga jag också. Alla andra gör ju de. Ni får ha lite överseende med stavfel och dålig gramatik :) det var ju inte direkt mitt bästa ämne i skolan. 
På schemat idag verkar de vara en sväng till birsta först och främst. Lilla skrutten verkar inte allt för glad just nu så ska se om jag kan muta med lite hemlagad puré innan vi åker:)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0