Fått massor gjort

Har bakat och gjort storkok idag. Har fått nya tvättmaskinen också:) jippi. Fick sen sällskap av acca och filip när jag skulle posta brev och göra kopior. Har sen haft sällskap av janne också ända tills för en stund sedan.
Jättetrevligt med sällskap både för mig och Nelly:) Jättemysig dag har vi haft!

I morgon kommer mamma:D jippi!


julskyltning:)

Vi var en sväng på julskyltningen med andreas idag:) Var väl inte så mycket att titta på då vi kom rätt sent. men de var mysigt ändå:)
Vi köpte lite bröd och åkte hem till Ingrid och fikade. Sen har vi varit hemma hos mig. Andreas ville umgås med skrutten extra mycket idag efter som han åker iväg i morgon. Han ska vara i thailand i två veckor. Såklart så kommer de bli tomt utan han så länge.

Sen fick jag en tidig födelsedagspresent också. En tusenlapp att göra vad jag vill för:) Tack så mycket!

Nu sover äntligen skruttan. så jag ska ta och läsa lite och sen blir de nog sängen.
I morgon kommer min tvättmaskin! :D

god natt


Mysmorgon!

Både jag och Nelly har sovit massa timmar inatt och vaknade båda två prick klockan åtta. Vi låg och drog oss och pratade en halvtimme innan de blev frukost.
Nu har vi precis badat för första gången tillsammans i vårat nya badkar. Båda är alldeles rynkiga för vi badade en hel timme!!
Roligaste var schampooflaskan som "råkade" ramla ner säkert 50 gånger. Nelly tjöt av skratt varje gång.

På schemat idag står en tur till mataffären. dels för att få Nelly att sova en stund och dels för att handla ägg så vi kan göra pankaka och ev baka nånting:) Sen i eftermiddag ska vi på julskyltning med andreas:)

Både pappa och Rebecka har erbjudit sig att göra en julskiva åt mig:) Tack!

Mamma kommer på tisdag och ska stanna nästan en hel vecka. Pappa och mina bröder kommer till helgen. Var alldeles för länge sen nu! Saknar er hur mycket som helst!

December brukar innebära fullt schema:
Första advent: Julskyltning
3 dec: Kjell fyller år
5 dec: jag fyller år
7 dec: pappa fyller år
15: dec morfar fyller år
ev 18-20 dec: lilla julafton sollefteå
22 dec: lilla julafton hos Ingrid
24 dec: Julafton
25 dec: storebror fyller år

tror att jag fått med allt.. :) Mysigt att få vara så mycket med familjen och släkten:D

nepp nu ska jag sluta pladdra. dags för lunch!


Julmarknad?

Idag mötte jag och Nelly upp Frida med familj på ljustadalens skola där de skulle vara julmarknad idag. Förväntade mig såklart inget stort.. Men de var väääldigt litet med knappt nånting man förknippar med jul. Istället var några figurer från starwars där (??). Jag undrar vad de är för nån som förknippar starwars med jul.

Var i allafall trevligt att träffa Frida, Arvid och ch en stund och fika lite:) Arvid hade massor med energi och bus för sig som vanligt. Nelly var trött och satt mest och kikade på alla.

Nu på kvällen så kom svärmor och andreas en stund. Ingrid hade med sig massa gott! Massariner, vindruvor, hembakat bröd och bullar mm. Supersnällt!

Tänkte jag skulle se robinsson men skrutten verkar inte vilja somna ordentligt. blir jättearg när jag går iväg.. Upptäckte att de är en till kindtand på väg. stackars älskling.


trevligt uppvaknande?

Får en napp kastad i huvet och känner att de luktar MASSOR. Tack och lov ligger hon på mage så trots att de svämmat över en aning så har sängkläderna klarat sig. Tack och lov kommer tvättmaskinen på måndag.

Än så länge en go och glad skrutt. hoppas de varar resten av dan:)

Är de föresten nån som skulle kunna förbarma sig över mig och bränna en julskiva? Nästa vecka kommer min underbara cd spelare som jag fått för många år sen av mamma och pappa. Men har inga julskivor att spela.

Mysdag:)

Idag var jag bjuden hem till acca med familj på lunch. Tack så mycket:) Senare på kvällen kom dom hit och umgicks med oss igen:) Massa surrande och busande med barnen. Trevligt med sällskap. Är ju lite ovant än att bo själv med skruttan.
Tack för trevlig dag! :)

Nu blir de sova i min stora sköna säng! :D

mycket klart på få dagar

Tror jag aldrig varit på ikea så många gånger under ett par dagar. Men nu börjar de kännas som att jag har allt jag behöver. Lite småplock kvar.
Tack vare kicki och göran så är alla möbler ihopsatta, lampor har kommit upp och även hyllor och brandvarnare.
Ni är för himla snälla! Är otroligt tacksam över all hjälp jag fått av er!

Även andreas har varit en ängel idag. Han kom med en tv som hans farmor inte behövde längre. sen har jag fått låna hans internet tills jag har ordnat eget. Tack:)

Fick besök av Frida, Arvid och ch idag också. Mycket trevligt! var alldeles för länge sen vi sågs. Dom hade med sig en present också som var från både dom och Anna-carin med familj. Ett superfint kort och ett presentkort på ikea!
Tack så hemskt mycket. Ni är för gulliga! Jag har så underbara vänner.

Jag har fortfarande inte hittat åt sladden för att föra över bilder. Men kommer inte visa bilder på lägenheten. dom som är nyfikna får komma hit;)

stackars skrutt

Lilla skrutten har en stor kindtand på väg upp. Hon måste ha ont för hon är inte förtjust alls i att äta och inte så mycket annat heller än att bäras av mamma. Min rygg är inte superglad på mig just nu. snart kommer den nog börja strejka.
Inte så bra tajming mitt i allt packande och flyttande av grejer. Kan inte förstå att jag fått plats med så mycket saker i den här lägenheten. sen har jag dessutom mer i förrådet..

Har varit på information om jobbgarantin idag på af..  låter ju bra. Men 40 timmars praktik i veckan och en skrutt som inte kommit in på dagis än rimmar ju lite illa.
Så jag bestämde mig för att ta ut resten av mina föräldradagar. Så jag är föräldraledig nu till februari.

Inga bilder tyvärr. sladden jag har för att föra över bilder ligger nånstans i nån av de tusen kassar jag har:)

Full rulle

Är mitt uppe i flytten nu så de blir inte så mycket bloggat. Igår kom kicki och göran med taxibussen och hämtade mig nelly och en soffa. Vi köpte en säng och garderob på ikea som dom tills idag har monterat ihop åt mig.
Världens snällaste och gulligaste är dom! Offrar en hel helg för att hjälpa mig med tråksaker:)

Ingrid har också varit till stor hjälp och tagit hand om nelly en hel dag! tack snälla.
Även Andreas har varit med och flyttat och burit massa saker.

Fortfarande mycket kvar att köpa och flytta. Men jag hoppas att tills senast torsdag ska jag vara nogorlunda färdig för att flytta.

Tidig födelsedagspresent! :D

Jag fick 1000kr idag av Ingrid och Kjell som en tidig födelsedagspresent! Tack så hemskt mycket!
Pengarna kommer användas till saker jag behöver i nya lägenheten:)
Massa kramar till er!

Trubbel i paradiset

Allt är inte en dans på rosor just nu. Snart dags för flytt. Mycket tjafs och många tankar om hur framtiden kommer bli.
Inget jobb i sikte och en a kassa som inte är nåt att skryta med direkt. Sen så ska man försöka vara en bra mamma och förebild mitt i allt också.
Kanske lätt att tro att allt är jättebra när man bara skriver om possitiva saker som händer jämt. Men hur kul är de att skriva om tråkiga saker som händer?

Man måste påminna sig hela tiden om att de finns mycket som är bra också.
Massor med underbara vänner, släktingar och familj som alltid står bakom och stöttar och uppmuntrar. Jag är så lyckligt lottad att ha så många underbara människor runt om kring mig.


Drakborgen

Idag åkte vi till drakborgen och umgicks med acca och sällskap.  Väldigt trevligt:) Nelly åkte kana hur många gånger som helst och promenerade runt överallt. Alldeles lycklig var hon:)
Hon somnade som en stock sen innan vi ens klivit på bussen hem.


Tisdag igen.

Först blev de en sväng på stan. posta brev och leta presenter. halva släkten fyller i dec känns de som. och sen är de jul också. Mysigt med jul men även förknippat med en del stress..

Sen bar de av till bosvedjan. En sväng in på erikshjälpen. börjar bli tradition att gå in där en sväng innan babysången. men inga fynd den här gången.

Nelly travade på för fullt på babysången. hon börjar få kläm på de här nu:)

Andreas köpte god sallad till middag idag. Matlagningslusten har försvunnit spårlöst för tillfället. hoppas den kommer tillbaka snart.

Intressantare än så blev de inte idag:) inga bilder heller. tråkmåns som man är;)  trevlig kväll!

Bilder!

Igår fick jag akut sybehov innan vi skulle på kalas. På runt en timme knåpade jag ihop den här mysbyxdressen. Mönstret är ritat på fri hand. är förvånad att alla delar passade ihop.
 

Söta skruttan går och går och går mest hela tiden nu:)


Festfin inför kalaset. Farfars flicka med ankare på klänningen:)


Bild från kalaset.


Idag var jag och kikade på en lägenhet och sen tillbringade vi hela dan hos Ingrid och kjell. Dom skulle rensa lite på vinden. Blev en dl roliga fynd. Andreas gamla kläder och leksaker var jättekul att se.
 

De blev en hel del saker tillslut:)


Nelly fick bada. Superkul tycker hon! Goda plättar fick vi till lunch och sen massa fika. tack tack:)


Nelly kunde knappt hålla ögonen öppna när vi skulle gå till bilen. Vaknade inte när jag bar in henne och tog av henne kläderna. Men nellys elaka mamma tyckte inte man skulle somna för natten kl 17 så hon fick bara sova en kvart.
 

Helt utslagen efter en dag med massa bus och kika på nya leksaker.

Kalas!

Nu har vi varit och Firat Gunvor med hela släkten. Jättegod matbuffé och trevligt folk:)
Nelly åt jättemycket mat och promenerade sen runt flera flera varv. Bästa sällskapet den här gången hade hon med Tuva som gick och höll henne i handen och busade så Nelly gapskrattade mest hela tiden.
Bilder kommer senare om nån ork infinner sig:)

Grattis Gunvor!

Idag ska vi fira världens bästa Gunvor som fyller 85 år! Nelly med familj skickar massa kramar till dig så ses vi i eftermiddag!

Bilder!

Så här sover vår söta skrutt väldigt ofta. Huvudet in i ett hörn och med rumpan rakt upp.
 

Noel och veronica var ju på besök. här är lite bilder på Söta Noel och Nelly.
 

Tittut.
 

Noel meckar med gåstolen och Nelly tittar på.
 

Nelly visar att hon kan gå själv.
 

Vadå? får man använda tv dosan?


Dom här fina skorna fick jag av Andreas igår:D

Besök:)

Idag fick vi besök av veronica och noel:) mycket trevligt. Barnen lekte i lekhagen mest hela tiden. dom verkade trivas väldigt bra i varandra sällskap. vi vuxna drack kaffe och käkade kakor:)
Andreas har en heldag på travet. först övik sen bergsåker..

Tack för trevligt sällskap:) bilder kommer kanske ikväll.

Grattis Farfar!

Glömde ju skriva igår att min farfar fyller 71 år. Massa kramar till er där borta på loön! Hoppas att vi kan komma och hälsa på snart. vi saknar er massor!

På besök hos phridan:)

Idag åkte vi hem och hälsade på Frida och spanade in de gipsade benet. Ser grymt jobbigt ut att behöva dras med nåt såntdär. och sen att de gör ont också.. usch usch usch. hoppas verkligen att de går bra i morgon när de är gipsbyte.

Nelly tyckte de var lite underligt dels med de gipsade benet, kryckorna och att inte arvid var där. Hon stökade runt lite bland arvids saker och såg finurlig ut. Åt lite och kikade runt lite till.

Väldigt trevligt att träffa Frida. var alldeles för länge sen sist. Vi käkade och surrade och helt plötsligt började de bli mörkt ute och dags att ge sig hem.
Tack för en supertrevlig dag!

Bara massa mys:)

Idag har vi varit hemma hos anna-carin och filip och bara myst hela dan. Jag tog med mackor och acca bakade jättegod kaka med daim. Mums!!
Barnen lekte en massa. nelly tyckte de var jättekul med andra leksaker än hemma. Sen tyckte hon de var jättekul att dra stackars filip i håret också.


 

inte helt lätt att få med båda på bild och titta in i kameran samtidigt.


Världens finaste


Tack för en toppendag!!

Andreas kom och hämtade oss och så åkte vi och storhandlade. Blev kassler med ananas och ost till middag idag:) Nu sover både nelly och andreas. lungt och skönt med andra ord:)

trevlig kväll alla

Huvudvärk och babysång

Hade ont i huvudet när jag vaknade i morse och de har fortfarande inte gått över trots att jag tagit en alvedon.
Vi har i allafall hunnit vara på babysång och en sväng på erikshjälpen. Gjorde ju fynd där sist så var ju tvungen att kika igen.
Rätt lustigt vad många de är som köar där innan dom öppnar och sen kastar sig in.

Ikväll kommer de nog bli en sen kväll för skruttan. hon somnade i vagnen på väg hem och sover nu... 

Namn till hunden

Lillebror kom med förslag att hunden ska heta chewbacca. Frågade nelly vad hon tyckte. Fick till svar cacca cacca. Så jag tror de betyder att namnet är godkänt:)

Målning och fika

I morse gick jag upp med Nelly till Ingrid för att få en stund för mig själv och måla min spegel. Jag tror att de blev bra. får väl se när de torkat om de behövs målas igen. Tack för lånet av färg kjell!

Sen gick vi ner på stan för att träffa Arvid och frid..  nä inte Frida utan ch. Stackars Frida sitter ju fortfarande med gipsat ben hemma. Men de var trevligt att umgås med pojkarna också:) Kändes liite underligt att Frida inte var med bara;)
Barnen tyckte de var väldigt kul på barnbokavdelning på kulturmagasinet. två små mysrum med kuddar och leksaker varvade dom med att runda runt bokhyllorna.

Sötaste Arvid var nyklippt och hade jättesnygga skor på sig.
 

Nelly försöker hänga på Arvid så gott de går. Inte så lätt med jättehala sockar..
 

Arvid hittade en telefon och sa att han skulle ringa hem till mamma.


Hoppas de känns bättre i benet och att dom kommer med goda nyheter på fredag! Vi saknade dig idag Frida!

Nu blir de lite käk och väcka nelly. Blev en väääldigt sen tupplur idag.  tro när hon kommer somna ikväll.

Grattis siri!

I morse fick nelly gratta sin pappa med ett litet paket och en stor kram.
Och jag skickar en stor kram till min underbara pappa som är bäst i världen!

Sen åkte jag och Nelly till Matfors för att fira Siri som fyllt år i veckan. Tyvärr så mådde siri inte så bra i dag och kunde inte komma. Vi saknade dig massor! Får träffas snart när du kryat på dig!
De bjöds på massa god mat som vanligt och siri hade bakat min favorittårta:) Nelly var jätteglad att se alla och de bara lyste bus om henne hela dan.

När klockan närmade sig middagstid var de bara att packa ihop oss och åka vidare till nästa kalas:) Jag hämtade upp Gunvor på vägen och vi åkte vidare till Ingrid och Kjell för en efterlängtad fisksoppa! 
Nelly ratade sin egen mat och vill hellre ha soppa hon också.
Jag har förut aldrig tyckt om fisk, men sen jag kom in i den här familjen har jag fått en ögonöppnare. Fisk kan vara hur gott som helst om den är bra tillagad.

Vi har med andra ord haft en jättebra dag och ätit alldeles för mycket gosaker:)
Skruttan är fortfarande vaken. alldeles för uppjagad för att sova.

Sitter i min ensamhet..

Lördag. Nelly sover och andreas är med grabbarna och spelar poker.  Jag då... Jag sitter och degar framför datorn. de är skit på tv och orkar inte göra så mycket annat heller.

Nelly har gått massor utan stöd från nån idag!! Hon har nog märkt själv att hon är rätt stadig och att de är rätt skoj att gå själv:)
Hon ser så stolt ut (och jag ser säkert ännu mer stolt ut;) ).

Sen så har vi fått lite småproblem med läggningen. Jag vill ju såklart att Nelly ska lägga sig klockan sju som vanligt. Men de tycker inte nelly. Hon busar, bråkar och kastar nappen 1000 ggr. Nu har hon dragit ut längre och längre flera dagar. ikväll så somnade hon inte förrens kvart i nio. trots att hon legat i sängen sen sju!

Namnförslag på hunden då.. Ska fråga Nelly om hon tycker att hunden ska heta Boris:)

Pissväder och v75...

Skulle ju kunna betyda att de blir en väldigt tråkig dag.. Men hittils har den varit rätt okej. Efter ett smått utbrott i morse så tog jag mig samman och bestämde att vi skulle ta en promenad ner på stan trots regn.

De var rätt skönt ute och man bortser från regnet. Fixade en present tills i morgon då vi ska till matfors och fira siri som fyller år.

När vi kom hem hade Nelly sovit en bra stund och efter att fått i sig mellis var de full fart sen.
Vi har ägnat en halvtimme åt att rasta nellys leksakshund. Eftersom nelly nu bara behöver hålla mig i ena handen kan hon själv hålla kopplet till hunden i andra.

Hon går och kikar bakåt och är jättelycklig över att hunden följer med och säger voff voff. Nelly svarar då också med voff voff.
 

 

Hunden har inte fått nåt namn än. nån som har nåt förslag?
 

Världens vackraste.
 

Buuuuuu!   eller giuuuu  som nelly säger.
 

Haha  skrämde jag dig mamma.
 

Vadå? ska vi inte gå ut?



fika:D

Vi var hem till andreas farmor idag och fikade:) mycket gott och trevligt. Nelly fick en superfin och mjuk nalle av gunvor och vi fick en nybakad brunkaka med oss. tack snälla!

I morgon ska jag träffa min jobbcoach för första gången. ska bli spännande:) Måste ta mig i kragen och ta tag i jobbsökandet igen. Har fått många och bra förslag men de blir liksom aldrig av. För mycket annat att tänka på samtidigt.


Pissig dag

Igår var en riktig deppdag. Bara dåliga nyheter hela tiden. De regnade hela dan nästan. Andreas sov hela dan. Nelly gnällde och slet mig i håret och bet mig så fort hon fick chansen. En sån dag när allt bara är jobbigt och man blir irriterad på allt.

På kvällen fick jag sen höra att stackars Frida gått och brutit benet! Då slutade jag tycka synd om mig själv.
Stackars stackars dig Frida!! Måste göra hur ont som helst. Varför måste såna här saker hända snälla personer? Hade varit bättre om nån elak person gått och brutit benet istället.

Idag känns de bra igen. Vaknade av en liten solstråle som säger heeeeeeej:) Vi har hunnit tagit två långpromenader idag och sett lite snö.
 Nu sover skruttan och jag passar på att blogga lite.
Blev alldeles nyss strömavbrott också. Allt bara slocknade. Men jag blev inte lidande så länge. 5 min senare tändes de igen.

Vet att alla avskyr matbilder:) Men tyvärr inte jag;) Bjuder på en bild från gårdagens tröstätning:)
Potatis och morötter i ugn, kräftskjärtar, sallad och vitlöksdipp.



Nu ska vi snart och hälsa på andreas farmor. var alldeles för länge sen nu!


Bilder!

Idag innan babysången så åkte vi till ikea en sväng. Dom hade veckoerbjudande på bestick. halva priset på jättefina som jag ville ha:)
Sen kom vi för tidigt till bosvedjan så passade på att kika in på erikshjälpen för att fördriva lite tid. De första jag ser är precis en sån spegel jag funderat på att köpa. 55kr kostade den. såklart kunde jag inte låta bli.

lånade plats i accas bil tills efter sången. tog sen spegel, paket blöjor, besticklåda och vagn på bussen:) gick hur bra som helst. kvinnor kan.

Nu ska den här spegeln målas i vitt bara. Har fått färg av kjell:)
 

Nelly i andreas gamla träningsoverall. Skitsnygg är hon!
 

Nelly och filip gav Isabell skjuts på babysången.
 

Sötproppar!
 

Nelly och filip.

fika och bus

Igår kom acca och filip hit för att leka lite med oss. De blev först lite fika. Nelly var lite taskig med filip och skulle hela tiden ha samma leksaker och dra han i håret. stackars filip blev ledsen flera gånger.
Men annars tror jag att dom hade väldigt kul. dom surrade massor på bebisspråk med varandra:)
Tog en del fina bilder. men telefonen är på laddning så kommer inga bilder nu. ikväll kanske om jag kommer ihåg.

Efter att dom åkt hem så gjorde vi oss i ordning för att åka iväg på middag. Vi var bjuden hem till kajsa. En söt liten dam som andreas brukar hjälpa med datorn. Hon gör dom godaste köttfärsbiffarna som finns!! Tack så jättemycket för god mat!
Blev inga bilder tagna där tyvärr.

Efter middagen så åkte vi vidare och handlade mat. Kylskåpet var vääldigt tomt.

Idag är de babysång som står på schemat. ska bli superskoj:) Har en jättefin tröja på mig idag som jag fått av acca:) tack snälla.

Härligt med höst.

Tycker hösten är väldigt mysig såna här dagar då de är soligt och varm och massa vackra färger överallt.

 

 


Bilder Från Hjördis födelsedagsfest

Nelly klar för kalas.


Är jag söt nu?


I svart tröja Födelsedagsbarnet Hjördis. Grattis!


Lekhörnan: Från vänster; Hilda Joline Tuva Nelly. Ingelas huvud kom tyvärr inte med på bild;)
 

 

Nellys pappa och farmor leker lite dom också.


Tuva busar med Nelly.
 




Nelly var alldeles lycklig. Alla barnen lekte med henne.


Kikar när louise sitter vid datorn. Tyvärr kom hon inte med på bild.


Joline (rätt stavat?)


Hilda


Nelly hittade en liten pall:)


Sötaste nelly blev rätt trött på slutet och ville absolut inte åka hem. Somnade på tre röda när vi kommit hem.


Tack för all god mat och trevligt sällskap!

RSS 2.0