Lilllördag och egentid:)

I går eftermiddag så släppte proppen i stackars nellans mage. Nästintill hela badrummet behövde sanering efteråt;) Sen var de en superpigg och glad tjej. Så skönt att de löste sig. inge kul att se min lilla älskling ha ont.

Idag så blev jag och skruttis bjuden på lunch hemma hos farmor. pannbiff med lök och potatis:D supergott!
Pappan dök också upp som skulle ta över skrutt tills i morgon. Så jag drog vidare till sporthallsbadet för lite plaskande och bastu:)
Har precis suttit och plöjt igenom lite tvprogram på datorn som jag missat:)
Dom dagar när man inte kräks och har lite mindre ont än vanligt är de rätt trevligt att kunna njuta lite av att vara hemma och sjukskriven.

Har fått ett nytt gravidberoende nu. Upptäckte hallon och saltlakritsglass för nån vecka sen. farligt gott!



Magknip:(

Inatt så har jag och skrutt inte sovit många timmar. Nelly grinade och klagade på ont i magen till och från hela natten. Inget ville hon ha och inget ville hon att mamma skulle göra. I morse så ringde jag till bvc då nelly låg hopkurad som en lite boll och höll sig för magen och ville inte gå till dagis.
Fick en tid på vårdcentralen bara 2 timmar senare. Eftersom nelly absolut inte ville gå själv för de gjorde ont i magen så fick jag bära henne ner för trapporna och in på vårdcentralen sen. Läkaren klämde och kände men såg inget som var tokigt.
Tydligen så kan små barn få nån sorts körtelkramper i magen i samband med förkylning och virus. Eller så trodde han att hon kunde vara hård i magen. Så nelly fick ta ett litet blodprov och sen ordinerade läkaren mycket frukt och glass:)
Nelly tyckte de var en bra doktor som sa att glass var magmedicin:)

Nu har vi varit hemma en stund och Nelly har ätit lite frukt och en stor skål glass och säger att magen känns bättre. hon ser även lite piggare ut:) Känns skönt att vi åkte och kollade upp de i allafall. så slipper man oroa sig i onödan.

Igår hade nelly desto roligare. Hennes bästa kompis laban och hans storasyster leia stod och ringde på dörren efter dagis och ville att nelly skulle följa med ner och leka. En stund senare kom två små brudar upp igen och frågade om nelly fick titta på bompa innan hon gick hem. En mycket lycklig nelly skuttade ner igen med sin kompis:)
När bompa var slut kom nelly hem med världens största leende. Mysigt att ha kompisar i samma hus:) 

Här är en bild på några av pärlplattorna jag fått ihop hittils:)
 

En glad skrutta med magen full av glass;)
 

 

Måndag

Ny arbetsvecka igen då. För mannen i familjen i allafall:) Efter en händelserik helg så mådde kroppen inte så bra i morse. Men följde skrutt till dagis och sen hämtade jag upp farmor Ingrid som sällskapade med mig och veckohandlade på willys. Alltid trevligt med sällskap när man ska handla:)

När jag kom hem så blev de sen soffan fram tills de var dags att hämta på dagis.
Så underbart när man kommer dit och älskade skrutten kastar sig i famnen och ger mig en blöt puss och säger; "Jag har saknat dig hela dagen mamma! Jag älskar dig". Har sån tur som har min lilla glädjespridare.
De märks att Nelly mår bra av att få sova så länge hon vill på morgonen och få kortare dagar på dagis och mer tid med mamma. De är mer sällsynt med trötthetsutbrott och trots sen jag blev sjukskriven tycker jag.

Myssöndag!

I morse begav vi oss till matforsbadet där vi mötte upp kicki och göran. Idag var de ju familjebad så vi hade en härlig 33gradig bassäng att hoppa ner i. alldeles lagomt mycket folk var de också. Nelly tyckte de var superskoj med lilla barnvattenlandet dom har där och alla roliga kanor man kan åka:)
Hon lyckades även få med kicki och göran att åka med henne i en av bebiskanorna:P Såg mycket roligt ut:)

Innan badet gick jag och skruttan på affären och handlade med oss fika. Nelly ville ha köttbullar, chokladmuffins och coca cola:) Hon vet vad hon vill min lilla skrutta:)
Så mätta och fulla med socker blev vi också så vi orkade åka lite mer kana innan de var dags att ducha, basta och klä på sig:)

u har vi kommit hem och intagit soffläge. helt utpumpade båda två. En riktigt härlig söndag med andra ord!

Grattis Rasmus och Ida!

I morse blev min Kusin Rasmus och hans fru Ida föräldrar till en vacker liten flicka. Önskar dom stor lycka med nya familjen! Ännu en chans att mysa med bebis framöver innan de blir våran tur:)
Har ju ett till kusinbarn som väntas i april sedan. Tror de är lite babyboom i släkten i år;) Och sedan har jag ju min vän Anna-Carin som också väntar syskon i april. Så himla mysigt med massa bebisar!:)

idag har jag och nelly tillbringat dagen i skallböle. siri och Hasse kom på besök en stund också. himla mysigt! Lite pulkaåkning och massa god mat och fika som vanligt:)

tack för en härlig dag!

Ultraljudsundersökning

Igår så var vi till sjukhuset för våran ultraljudsundersökning. Fantastiskt vilken skillnad sen sist. dom hade nya apparater och allt såg så mycket tydligare ut. Allting såg bra ut med barn, fostervatten och moderkakan. Och 90% chans att de blir en till liten tös:) Nelly blir nog väldigt glad när hon får höra de. hon som redan är inställd på en lillasyster:)
Känns bra att vi kommit nästan halvägs nu. Vi fick samma förlossningsdatum som de var beräknat sen innan.
Fredag den 13e juli beräknas hon komma:)

Nu är de snart dags för veckans vattengympa. och sen ska jag mysa massor med älskade skrutten som varit hos pappa hela veckan. saknar henne massor nu!! Ska bli kul att se om hon tycker om den nya gitarren och mikrofonen som jag köpt åt henne också:)

 


Grattis i efterskott acca

Igår var vi ut några från jobbet och käkade på olearys och firade Anna-Carin som fyllt jämna år. Och huvida de var 20 eller 30-årsstrecket hon passerade är jag osäker på;)
Mycket surr och god mat. En väldigt trevlig kväll med andra ord!

Grattis på 20-årsdagen Niklas!

I fredags åkte vi till sollefteå för att fira Niklas på 20-årsdagen. Många paket och massa tårta blev de. De brukar finnas mycket fika hemma. men den här gången så tror jag de var mer än vanligt. Massa supergod smörgåstårta, vanliga tårtor, bullar, kakor mm. Tror jag inte var hungrig en enda gång på hela helgen. och de är sällsynt numera;)

Så härligt att få träffa alla där hemma. var alldeles för länge sen sist.
Storebror med familj var där också. så vi fick snusa på bebis Melwin för första gången. Hur söt som helst. Och Moa har blivit stor sen sist!
Mormor och Ludde var ju med såklart:) och Bitten och Jack kom även dom. Härligt väder fick vi också:)
En riktig toppenhelg med andra ord:)
Tack snälla mamma och pappa för massa god mat och tårta och en mysig helg!  Och tack pappa för bilinspektionen;)

Här kommer en bild på nya byron nelly har fått till sitt rum:)
 

Mitt nya pyssel:) Ska lägga ut lite bilder sen när jag fått ihop några smågrejer.
 

På alla hjärtans dag så lyxade vi till de med att laga oxfilé för första gången. Helt fantastiskt gott blev de!
 

Söta Moa som inte var still många sekunder för att jag skulle lyckas ta en bild som inte blev suddig;)
 

Min söta linslus i pippipyjamas.
 

Söta Melwin
 

Man är ju mer bebissjuk än vanligt, så jag tog varje chans jag fick att mysa med lillknodden:)


Idag har jag varit duktig och varit och fått kylarvätska i bilen påfylld. Dom som sålde den till mig hade ingen lust att hjälpa till, så jag smög in på en verkstad intill och hittade en väldigt hjälpsam och trevlig kille som gav mig en hel genomgång av bilen. och en lektion hur man gör de själv:P alldeles gratis:) de tackar vi för.

Har även varit och köpt Nelly en gitarr som hon tjatat om lääänge. Hon har sparat pengar i sin spargris jättelänge. och för dom pengarna ville hon att mamma skulle köpa en gitarr.
så hon kommer få en glad överaskning när hon kommer hem på torsdag:)

Snart helg igen då

I morgon så ska jag och skruttan äntligen åka hemöver till sollefteå och fira lillebror som fyller år:)
Storebror med familj kommer också dit. ska bli kul att få kika på lilla Melwin som man bara sett på bild ännu.

Nelly har varit hos sin pappa två dagar nu och tydligen så har hon blivit förkyld under tiden. hoppas att de är nogorlunda lindrigt och att vi inte tar med oss nån dundersmitta hem..

Har börjat med en ny hobby också:D Har införskaffat ett startkit med photopearls. Har börjat med lite enklare smågrejer mest för att vi inte har nån skrivare och jag måste hitta nånstans där jag kan skriva ut innan jag kan börja med nåt större projekt.

i eftermiddag blir de vattengympa i vanlig ordning och sen hämta hem skruttis från farmor:)

Allahjärtans dag

Jag är inte nån som gör en superstor grej av just den här dagen. Lite god mat och umgås med med stora hjärtat mitt.
Brukar också skänka några extra tankar och påminna mig själv om hur lyckligt lottad jag är med familj, släkt och vänner. Jag har massor med fantastiska personer i min närhet som ställer upp i ur och skur. Och personer som jag älskar att umgås med och saknar varje dag.
Sen den som gör mig lyckligare än nån annan är ju såklart min älskade Nelly. Lyckan att ha barn är helt obeskrivlig. Vi är lyckliga över att ha vår älskade Dennis i vårat liv också. Och ser med glädje fram emot när vår lilla familj utökas till sommaren.

Skickar en massa kärlek till alla nära och kära





Skickar också en tanke upp till himlen och min älskade Morfar som jag saknar enormt mycket.

Söndagsmys

Igår fick vi besök av Tina, Janne och Carin. Väldigt trevligt med besök när humöret inte riktigt ville vara med tidigare på dagen;)
Vi åt tacos och sen hade jag provat gjort en chokladkaka som jag såg på halvåtta hos mig. Helt otroligt god!
Sen så såg vi såklart första avsnittet av "kontoret". Han är ju helt sanslöst rolig ove sundberg!

Idag har dagis planeringsdag så skruttan får vara hemma. Tänkte ta med lite chokladkaka och hälsa stackars förkylda farmor en sväng.

Lördag:)

Igår var jag och Nelly på Moraträsk. Precis lika bra som när man var liten var de. Nelly tyckte de var superskoj. Men visst var dom lite äldre än när jag såg dom sist;)

Lördagen började jag och Nelly med en tur till sporthallsbadet. helt ensamma var vi i barnbassängen. Mycket skönt:) Lite bastu och dusch och sedan Köttbullar med potatismos och lingonsylt hemma:)
Har även hunnit handla och baka och Nelly har myst till film i soffan.

Bjuder på en rad med bilder på min pysselprinsessa:)
 

smaka mamma?
 


 

 

Berättar en historia om ormarna hon håller på att skapa av playdoh.
 

 

 



Har i veckan hunnit snickra ihop Nellys lilla byro som blev perfekt bredvid hennes säng. där även den fina pigtittaren står som jag fyndade på en samlarmässa för några år sen.

lite bilder då:)


Nya soffan:) vi älskar vår nya soffa!
 

Fick en jättefin namnsdagsblomma av Ingrid:) Ljusfatet har jag fått av Ingrid för länge sen.
 

Provade att göra sushi. Blev alldeles galet starkt. men riktigt gott:) och kul var de att göra!
 

Nellys rum har jag möblerat om helt. tanken är att dom ska kunna bo två där inne sen och ha lite avskilt. så bokhyllan hamnade på mitten och sen har jag klätt med tyg så dom har en halv sida var.
Har en hel vägg tom där de kommer att komma upp passande tavlor och bokstäver sedan:) Men tills bebisen kommer så får nelly ha den andra sidan som myshörna:)
den gröna sackosäcken vi har klädde jag med tyg så man kan tvätta om de händer nån olycka.

Nellys nya lilla krypin som hon älskar.
 

Ska sedan komma in en liten byro bredvid sängen som kommer få fungera som nattygsbord också. så de svarta bordet ska bort.
 

myshörnan. Har en fin vägglampa med Hello Kitty som ska sättas upp på Nellys sida och den hon har nu ska få sättas upp här sedan..
Känner mig duktig som kom ihåg att dra en förlängningssladd bakom bokhyllan innan den sattes fast i väggen. finns inget uttag på den här sidan.
 

Varsin tredörrars garderob kommer dom ha:)


Tvn fick  fortfarande plats. Nelly älskar sitta i sin lilla fotölj och se på dvdfilmer:)

Dagens planer

Igår var jag med bästa farmor Ingrid i birsta och åt lunch och fyndade lite på ikea. Hittade bland annat 6 meter tyg för 54kr. Idag ska den lilla tygbiten strykas och försöka få fast den på Nellys bokhylla. Har som projekt att göra om i Nellys rum så de så småning om ska kunna flytta in ett syskon där:)

Sen har jag bokat lunchdejt med Anna-Carin idag:) var så länge sen vi träffades för oss själva. så de är väl dags att ta igen lite surr:)

Senare idag blir de vattengympa. ska bli så skönt att få röra sig lite i vatten och basta lite.

Jag och Dennis älskar ju att titta på serier. vi är två riktiga nördar. Just nu håller vi på att plöjer igenom alla simpsons säsonger. Väldigt bra träning för min engelska också då vi kör utan text;)


Kallt!

Känner mig inte så jätteledsen över att behöva vara hemma såna här dagar när de är närmare -20 grader. Tycker inte alls om när de är såhär kallt.. massa kläder som måste på och ändå så fryser man.. bilen tycker heller inte om när de är kallt.

Nelly ville bada idag. så de blev en tur till sporthallsbadet. Helt ensamma i barnbassängen var vi:) inte alls dumt. Tråkigt blev de istället när vi kom ut och jag gjorde vinterns första vurpa. och med mina fogar som redan smärtar tillräckligt så kändes de nästan som jag gick sönder inuti. kändes som jag skulle kräkas för de gjorde så ont:( Jävla halka!
Men kan inte påstå att sommaren lockar särskilt heller. Kommer vara stor som ett hus och antagligen ha ännu ondare. och kan slå vad om att de kommer bli värmerekord bara därför..

Börjar få massa hemlängtan nu. ska bli så kul att åka hemöver när lillebror fyller år!

idag har jag bakat nutellacupcakes. otroligt sliskigt och gott:)
Kommer nog bli inne och mysa bara resten av helgen. lilla skruttan sitter just nu och tittar på film och äter mellis på sitt rum.
Hon har blivit superduktigt på att gå på toa själv och är utan blöja hela dagarna nu:) börjar bli så stor min älskling!
Nån annan som blivit stor är jag:) känner mig gigantisk! och är ju iof inte så konstigt. är fortfarande illamående och konstant hungrig. vilket betyder att jag äter mest hela tiden:) och sen sitter jag still hela dagarna. bra kombination:P


RSS 2.0