Grattis Frida!

Eftersom jag inte kommer att ha tid att sitta vid datorn i morgon passar jag på att redan nu skicka massa grattiskramar till världens underbaraste frida!
Hoppas du får en bra födelsedag :)  Hela familjen hälsar grattis till dig!

Birsta med maria

Idag tog jag och nelly bussen ut till birsta för att umgås med maria som även hon är sambo med en spelare. Trevligt att prata med nån som lever på samma sätt och precis vet vad man pratar om när de gäller spelandet och allt som hör till.
Vi hade riktigt trevligt. Fikade på ikea och gick och kollade på kläder. Nelly bara hägnde med och var supernöjd och charmig.
Jag fyndade alldeles för mycket den här gången också:)

Dagens inköp:
Till nelly; skjorts, två klänningar, tajts, linne, body och tröja   130:-
Till mig; Bikini över och underdel och en kjol     110:-

Igår..

Var jag och skrutten upp till farmor Ingrid en sväng medans andreas var i stallet och tränade sina hästar. Sen åkte vi och storhandlade mat.. roligare än så blev de inte igår.

Idag har vi planerat fikaträff med maria. ska bli trevligt att surra lite och käka en massa fika:)

I morgon dyker lillebror Niklas upp och vi ska ta en shoppingsväng i birsta. Han stannar över natten har jag bestämt så vi kan åka förbi farmor och farfar på vägen hem till sollefteå på torsdag.
Nelly saknar sin mormor och morfar och gammelmormor och gammelmorfar. Jag också :)


Heldag med frida och arvid

Idag lyckades vi ta oss iväg till frida och arvid:) Blev tillslut så att vi stannade hela dagen. Nelly var alldeles överlycklig att få träffa frida och arvid. Hon har varit helnöjd precis hela dagen.
Sen fick vi träffa carl- henrik en stund också som var supersnäll och bjöd på mat.

Innan vi gick till frida var vi in på ica maxi och handlade med oss lunch. Då fick jag syn på den här skylten. Vad är en herrbikini för nåt??


Nelly klättrade på arvid och drog han i håret mest hela dan. arvid försökte att åla iväg från monstret.


Klara, färdiga, gå!


Vi var ut en sväng och gungade.


och studerade gräsmattan.


Sen försökte nelly dra frida i håret också.


När vi sedan fick skjuts hem (tack snälla frida!) så somnade nelly. hon sov när jag la henne i vagnen och sen över i sängen också.
Så här trött ser man ut efter en dag full med bus.


Tack för en supertrevlig dag!

Torsdagen

I torsdags var jag och skrutten till min moster kristina och göran. Sedan åkte jag med andreas till bergsåker med maria och niclas. mycket trevligt och jättegod mat. Tack älskling:)
Sen så fick jag fem rätt på v 65 och 100kr:)

Nelly hade haft de jättebra själv med kicki och göran.
 

Hon har fått en alldeles egen liten stol också.

Skitdag

Idag har de inte varit mycket som varit kul. Sovit skitdåligt eftersom andreas suttit och förbannat sig över sitt spel hela natten.
När vi ätit frukost gick vi till Ingrid och fick jättegod lunch. tack så mycket.
Sen var de meningen att vi skulle ta bussen till frida och arvid. På lördagar går ju bussen bara varje halvtimma så vi fick stå och vänta en stund. sen var bussen dessutom 10 min sen. När bussfan väl kommer är den redan full med barnvagnar. vi får alltså snällt vänta till nästa buss.  Nej tack.
Gick in till en trött sambo och skulle fråga om jag fick låna bilen. Han som nyss gått och lagt sig låg och yrade en massa och tillslut var de världens bråk.
De hela slutade med att stackars frida och arvid fått sitta och vänta på oss helt i onödan och slösa halva dan på de. Så med dåligt samvete ovanpå de andra gjorde ju att man kände sig ännu mer som om världen skulle gå under.

Frida: För att dämpa mitt dåliga samvete hoppas jag få bjuda på lunch/fika nån dag.

Resten av dagen har vi inte gjort särskilt mycket. Andreas gick och la sig för ett tag sen och jag och skrutten har mest gått och filosoferat här hemma.
Fick i allafall ett trevligt samtal från min lillebror. Bestämdes att han ska komma och hälsa på på onsdag:)

Grattis älskling!

Vår underbara sambo och pappa fyller 29 år idag. Massa grattiskramar!

Dagens planering

Om en timme ska jag och skrutten få skjuts ut till skallböle för att umgås med min moster och morbror. Sen kommer andreas och hämtar bara mig för att åka på bersåkerstravet. Vi ska dit och äta med Maria och Niclas. Ska bli jättekul att träffa dom igen.
Vet inte riktigt hur andreas ska orka med den här dan. Han kom hem från stockholm sent i natt och satte sig sen och spelade. Han sov bara två timmar innan han gav sig iväg ut till stallet för att köra häst.  jaja.

Ska ha min nya tröja på mig idag. Tror de är första gången jag använder ett beige plagg. Sen så är de dessutom en häst på! Jag som inte är så  förtjust i hästar..  Men den är väldigt fin. 

De är lustigt vilken packnoja man har. Tror alltid man glömt nåt och packar alldeles för mycket jämt. Trots att nelly bara ska vara borta halva dan så har jag ändå en full väska och två kassar. och mer lär de nog bli innan vi ska iväg.


Finbesök!

Nu har jag äntligen fått tummen ur arslet och bjudit hit Siri och Hasse som jag känner genom min moster och morbror. Var supertrevligt att dom ville komma och hälsa på.

Nelly fick ett superfint pussel som hon inte vill sluta leka med. Var tvungen att gömma de när klockan började närma sig 21 så hon skulle somna nån gång.
 

och jag fick superfina blommor.
 

Nelly var jättecharmig. tyckte de var jättekul med besök.
 



Tack för en trevlig dag och fina presenter! Massa kramar till er.

Becka och Gustav på besök

igår kom Becka och Gustav och hälsade på oss. var jättekul att få träffa dom. händer ju inte så ofta längre. Blir bättre till hösten då Becka flyttar hit:)

Idag var jag och skrutten en sväng ner på stan. Hittade en massa på rea. Nelly fick två par byxor, en t shirt och två tröjor och jag köpte fyra t shirtar. Nio plagg för 339kr.

Sen har jag varit ute och sprungit upp mot södra berget idag. skönt att få röra på sig.

Bilder!

Skrutten och farmor kollar på vattnet.
 

Nelly pratar med Hilda.
 

louise vindsurfar.
 

Nelly badar!
 

Mycket folk och god tårta.
 

Så här snygg är man när man ska på kalas.
 

Jalle som fyllde 65 år och hjördis.
 

Plask plask.
 

Mysigt med vatten.
 

Pappa och skrutten.
 

Nelly har varit på storhandling.


Grattis Jalle!

Igår var vi på 65års kalas ute i sörbjörken. De var andreas släkting Jarl som fyllde år.
Många släktingar var där och en hel del var barn. De var supertrevligt och vi fick smörgåstårta och jordgubbstårta.
Roligast hade nog barnen som sprang runt i gräset och badade både i sjön och i plaskpoolen på gården.
Nelly tyckte de var superkul med alla barn och få röra sig fritt i gräset. Hon som är galen i att bada styrde hela tiden ner mot vattnet.

Har fortfarande inte lagt in bilder. dom börjar samlas på hög nu.   ska se om jag orkar få in dom ikväll.

Glömde ju..

Såklart så var vi överlyckliga att få träffa filip också! världens charmtroll :) Han är så nöjd och glad mest hela tiden och äter hur duktigt som helst.  Nelly blir så glad varje gång hon får träffa sina kompisar:)

Igår

Så hade vi ingenting att göra. Andreas hade jobbat natten och skulle säkert sova hela dan. Snälla acca bjöd med oss på sin mammaträff nere på stan. Hon parkerade bilen hos oss så tog vi en promenad tillsammans. Käkade lunch och kikade lite på stan och sen promenerade vi hem igen. Supertrevligt som vanligt att träffa acca.

Har en massa fina bilder men orkar inte lägga upp. kommer kanske senare..

Sörbjörken

Imorse vaknade jag på uruselt humör och allt bara strulade. Skrutten tyckte dessutom de var jättekul att dra mig i håret och mina örhängen och bita mig.
Men sen tog jag mig samman och gjorde pankakor till lunch.

Sen klev min älskling upp och vi åkte ut till hans släktingars stuga ute i sörbjörken,
Superfint ställe alldeles vid sjön med brygga och båt. Nelly tyckte det var jättemysigt att plaska med fötterna i vattnet.
Sen kom andreas faster med man dit och höll oss sällskap. De började regna så vi fick gå in i stugan och blev bjudna på fika.

Nu är vi hemma och skrutten sover så jag ska passa på att vila ryggen och se lite på tv.

.....

idag åkte vi och kikade på ett radhus i granloholm som vi sett på hemnet. Hade rätt höga förväntningar då de såg hur fint ut som helst på bilderna.
Besvikelsen blev stor då vi kom dit. Allt var MYCKET mindre än vad de såg ut på bilderna och de var riktigt risigt. De saknades lister, var märken i golven, fläckar mm mm.    Skittråkigt.

Resten av dan har vi knappt gjort nåt alls. nån promenad har de blivit bara.

Underbara skrutten sover sött nu efter en gnällig kväll.


Drakborgen!

Idag kom Göran och hämtade upp mig och skrutten. Sen åkte vi till kommunhuset och hämtade upp moster kristina. och sedan vidare till drakborgen. Nelly tyckte de var jättekul som vanligt.

Tror göran tyckte de var rätt kul att åka kana:)
 

Nelly ska bli försäljare.
 

De blev en massa krypande i borgen.
 

 

Och så blev de mat innan vi skulle hem.
Blev lite besviken då dom ändrat till sommarmeny med typ bara sallad... Nelly var i allafall nöjd med sin mat. måste påminna mig själv om att inte ge nelly blåbärspuré när hon har kläder på sig:)

Blåbärsmonstret!


Tack för en trevlig dag!

Finbesök:)

Äntligen har Frida och Arvid kommit hem från sin långsemester. Idag kom dom och hälsade på oss och fikade och busade en stund. Nelly blev överlycklig när hon såg vilka som kom.

Söta Arvid var på strålande humör.
 

Nelly ville inte lägga sig i tid idag. De var bara bus i henne idag.


I morgon blir de drakborgen med moster kristina och morbror göran.

promenad + grillning

I förmidddags blev de en promenad runt sidsjön och sen på eftermiddagen åkte vi och hämtade gunvor för en grillning hos Ingrid och kjell. Nelly hade sin fina dress på sig som hon fått av farmor och farfar i 10 månaderpresent.
Hon fick en jättesöt räv och en dalahäst av gunvor också.
Maten var supergod som vanligt! Tack så mycket.

Nelly och gunvor
 

Framor Ingrid och Nelly
 

Pappa och Nelly
 

Stora tjejen går  utefter de mesta nu


I morgon eller tisdag blir de drakborgen med min moster och morbror:)

Trevlig dag på stan + tandfynd :)

Idag gick vi ner en sväng på stan för att träffa min moster och använda några av mina presentkort.
Blev en bok om barnmat och sen dyraste sminket jag nånsin köpt på bodyshop där jag hade presentkort på båda ställena.
Sen gick vi och käkade lunch på charn. Kusin Robert kom och höll oss sällskap också:)

När vi kom hem sen upptäckte jag att Nelly har fått en till TAND i överkäken! Tror de är en på g på andra sidan också men inte riktigt tittat fram än.

Nu är skrutten nattad för kvällen och vi ska sen titta på en film och äta lite ost och kex och bara mysa tillsammans.

10 månader

Idag blir vår stora skrutt 10 månader! 


Nu har andreas kommit hem från vegas också:)

Gnälly

Idag var vi en sväng ut till birsta igen. Men nelly hade inte så mycket tålamod för de den här gången heller. vi fick i allafall de vi skulle uträttat.
När vi kom hem så regnade de fortfarande så de gick inte att vara ute i lekparken. Nelly började bli irriterad och klättrade snart på väggarna. så vi åkte en sväng till nellys farmor och farfar och hälsade på en stund. Fick gott fika där som vanligt:) Nelly blev gnällig efter en stund trots att vi inte var hemma.
När vi kom hem fortsatte gnället trots att hon fick gröt. Sen så började tvboxern krångla också. blinkar bara grönt hela tiden  suck.
Nelly drack nyss två flaskor välling och somnade sen helt utmattad.   kämpig dag..

Bra flyt:)

I morse lämnade jag nelly hos farmor och farfar för att få stöka lite för mig själv hemma. rensa lite och ta saker till förådet mm. Tack snälla Ingrid och Kjell.

När jag sen var på väg upp för att hämta henne messade anna carin och undrade om hon med pojkar fick komma och hälsa på. Toppen sa jag:)

När jag kommer fram har nelly precis varit på lång sovarpromenad. Så de var bara att traska hem med en utsoven glad bebis och fixa fram fikat inför besöket.

Anna carin, Filip och Janne blev kvar till middag också. Var så himla trevligt med sällskap! Eftermiddagen och kvällen har bara flugit förbi. När besöket åkt hem somnade nelly på ett par sekunder. Så nu har man en stund för sig själv igen :)
En toppendag har de varit med andra ord.


Missnöjd liten skrutt

Igår var skruttan allt annat än nöjd. Gick på stan en sväng och åkte sen ut till birsta. Tänkte jag skulle gå på presentjakt. Men de tyckte inte Nelly...
Var i allafall tvungen att handla mat så vi åkte till ica maxi istället. Lyckades muta nelly med kex tills vi kom fram till kassan. då dög inte ens det. hon lyckades kränga sig ur stolen så jag och hon hade brottningsmatch medans jag försökte packa upp varor, betala och packa i kassar.   pust.

När vi sedan kom hem blev de mer grin och skrik och matkastning. Blev fem promenader för att hålla henne lugn en stund. Sedan fick hon middag, två portioner gröt och en hel flaska välling inom loppet av 4 timmar. Sen däckade hon och sov 13 timmar.

Idag blev en något bättre dag. troligtvis tack vare att vi varit runt folk halva dan. I morse åkte vi ut till skallböle för att fika. Mamma och pappa, moster och göran och kusin med flickvän hade städat efter gatufesten och då brukar man fika tillsammans efteråt.
Var med och städade själv ett år. inget man känner för att göra om.

Sen åkte vi hem och förberdde för middagsbjudning. Ingrid, kjell och gunvor skulle komma på middag. Blev väldigt lyckat och nelly tyckte de var superkul med besök. Nelly fick en superfin dress av farmor sin! tack så mycket!
(glömde tyvärr att ta bilder).
Trots att nelly inte sovit nånting sen i morse så har hon varit rätt så nöjd ändå.

Nu har hon somnat och jag kan koppla av en stund och kolla på min favorit GORDON RAMSAY :D

Borta bra men hemma bäst

Förra fredagen och lördagen var vi hos min moster kristina. Min kusin had köpt en hakklapp till Nelly. Min moster är modo freak. Jag är inte så förtjust i hockey så den får stanna hemma hos dom:)
 

Jag tro att dom samlar på bilar. Tror de var 14 bilar där som mest.
Husvagnen där bakom tillhör mamma och pappa som också var dr på besök.

 

De var enormt varmt så nelly fick ta flera bad. Här matar hon morfar med vattenmelon.
 

Sen förra söndagen fick jag följa med på 10 års kalas hos andreas kusinbarn. Mycket trevligt. Nelly verkar trivas hur bra som helst.
 

Grattis på födelsedagen!
 

Nelly kryper nu för fullt och ställer sig upp mot saker. stora tjejen!
 

I måndags åkte vi till sollefteå. Har haft en superbra vecka där. fått träffa Linda och becka. supertrevligt verkligen! Becka har även hjälpt mig att bleka håret. tack gumman!
Morbror Niklas spelar för Nelly. Nelly älskar när morbror spelar gitarr.
 

En hel del badning blev de såklart.
 

Sen så var jag ju duktig att tvätta bilen också. så här blänkande fin var den ett par minuter :P


Nya bilstolen hjälpe pappa till att sätta in också.  eller ja de var typ han som gjorde allt och jag tittade på. tack snälla pappa. Och tack snälla mamma och mormor för god mat!

Nu är vi i allafall tillbaka i sundsvall. Skönt att vara hemma även om vi haft de jättebra hos mamma och pappa.
I morgon blir de till och handla mat när kylskåpet är rätt tomt.

Varmt!

Fortfarande en tryckande värme. Hade tänkt åka och bada på risön men känns alldeles för varmt för lilla skrutten.

Igår blev de stortvättning av bilen. Damsög och torkade insidan och tvättade utsidan. så nu skiner hela bilen, ser som ny ut:)
Sen fick vi träffa becka igår också. mycket trevligt!   Sen har kusin sanna varit på besök och vi har ätit middag hos mormor. Vi har mest bara varit hemma och tagit de lungt annars,

Idag ska jag och skrutten hämta upp linda på jobbet och sen får vi se vad vi orkar hitta på.

På fredag blir de hemfärd då de har lovats lite svalare väder.

Sitter just nu och väntar på molin bil ska ringa. tänkte sätta in nya bilbarnstolen men har lite funderingar först.

RSS 2.0